ez debug

Forum discussion tagged with ez debug.
  1. JoeVarro

    Question msi b550 pro vdh wifi not booting with cpu light on

    So i have recently bought my msi b550 and it looked fine with only the graphics card and psu connected; nothing else, I then later on connected the ram sticks which are ddr4 2666 mhz i think. after connecting them and turning on with no cpu the EZ debug cpu led turned on while all other 3 are...
  2. Bakusan

    Question PC is trouble

    I bought a 3060 12 gb and a 650 watt PSU. I hooked everything up and everything ran awesome. I also run 2 sticks of 8 GB ram and a i7 Intel CPU. I turned off the PC and unplugged the power cable but did not turn off the PSU and did not unlug peripherals or Ethernet (horrible mistake). I did this...
  3. breh_soe

    [SOLVED] New PC won't post - First time builder

    AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 6-core Processor Cooler Master Hyper 212 EVO 822.9 CFM Sleeve Bearing CPU Cooler MSI B550-A Pro ATX AM4 Motherboard Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4-2400 CL Team T-Force Vulcan G 1TB 2.5" Solid State Drive SeaSonic FOCUS Plus Gold 650W 80+ Fully Modular ASUS...
  4. S

    [SOLVED] Ez debug cpu red light + kernel event 41 error

    Hi everyone, on june 15 I started getting random restarts on my pc and when I checked event log it said critical kernel event 41. I ignored this and was resuming my work but after around 1 week struggling changing power settings(power saving mode) I found out my cpu temp in bios was rising from...
  5. T

    [SOLVED] Problem with DRAM, no signal, ez debug leds.

    Specs: MB: MSI B150M PRO-VDH (MS-7982) CPU: Intel Core i7 6700 GP: AMD Radeon R9 380 Series 2GB RAM: 2 BALLISTIX SPORT, DDR4 , 8GB, 2400MHz, 1.2V Hello everyone! So I turned on my pc and the screen said "no signal" and the EZ Debug Led was switching between DRAM and CPU. My rams were placed...
  6. bigbobsmith1968

    [SOLVED] EZ DEBUG VGA Light, Strange Sound, And No GPU Power ?

    Ok, one of my friends pc’s stopped displaying suddenly. His pc still turns on but no post + A strange noise for 3 ish seconds. EZ Debug says VGA, and there is obviously no power to the gpu, I haven’t been able to open the pc up yet, but all of the connections look secure. Any help would be...
  7. Realjoe2000

    Question New Motherboard --- EZ Debug light VGA for a while then boots fine ?

    Hi everyone, Rx 590 R5 2600 Win 10 (All drivers up to date) MSI MAG B550 gaming plus (BIOS up to date) For Christmas I got a new motherboard upgrade (going from a b450 gigabyte board that had some problems to a brand new MSI B550 gaming plus) I got some other upgrades like an m.2 and an AIO...
  8. W

    Question New pc, on boot will not go off the ‘MAG’ boot screen. What do I do?

    New parts, black screen on startup but everything seems to be fine. What do? Today I received a new b550M MSI MAG WiFi mobo with an r7 5800x and new ram. At first I booted into bios and everything was up fine, all fans spinning etc, but my disk drive wasn’t picking up the boot media. I...
  9. C

    [SOLVED] PC turning on but not displaying

    So I recently built a new pc Specs: CPU: Ryzen 5 3600 Motherboard: MSI gaming plus max Ram: 2X8 Corsair Vengeance DDR4 3200Mhz Graphics card: GTX 960 mini (4gb) PSU: you Cooler Master(I think) 500w HDD: Seagate 1tb My issue is that when I turn it on everything starts up, like all the fans and...
  10. K

    Question Computer Won't Start Properly - Monitor No Signal

    I've had this desktop for around 3 years and haven't changed/touched any of the parts inside so nothing has been changed. I left my computer on overnight running some stuff (I regularly do this - around 10-20% CPU usage and temps around 30-40C), but yesterday out of nowhere when I woke up I...
  11. NM-NM

    Question Pc power-on but doesn't boot and ez debug is red

    My PC was working well, then I take off the GPU and put it again. But it doesn't work. CPU, VGA AND BOOT EZ debug lights is always red. I long bress the power button but it doesn't shut down. And so the reboot button. I reflashed the bios with flash button. But it still not working. My...
  12. Yaxajax

    Question Mobo EZ debug CPU light flashes after move

    Hello, I just moved halfway across the country. I have built many PCs and have moved frequently. Upon setting up my custom PC, I found it will not start up. Here is my build: https://pcpartpicker.com/list/7MhkYH When I hit the power button, I hear a rapid clicking sound coming from the PSU...
  13. E

    [SOLVED] PC boots but no display

    I changed my case today, and when I plugged everything in, it booted, but the DRAM LED on the motherboard flashes red, then the VGA LED stays on. I took out the GPU and the same LED problems occurred. Any solutions??
  14. P

    [SOLVED] New PC Build is not POSTing at all

    These are all new parts for a new PC build. When I try to POST, nothing on the screen happens, no fans spin at all (not even the CPU fan). The only two things that happen is this: There's a single click sound somewhere in the system when I press power and on my motherboard on the EZ Debug LED...
  15. R

    Question computer dont post

    Specs Ryzen 5 1600 MSI -A320 M PRO V/D S 8 GB 2400 MHZ DDR4 GTX 1050Ti Cooler Master 450 Watt 80+ I couldnt play a single game for 3 months because I couldn't get my pc fixed due to covid-19 and I am frustrated as after 3 months i got to replace my gpu and my pc still doesnt start problem...
  16. T

    Question New build failure, ez debug cpu light red

    I just attempted a new build with a friend. Tried to boot, fans came on but nothing else appears to be happening. The mobo ez debug CPU light is solid red. The GPU is not lit and the 3 fans on it are not running. Currently only running one 8 pin EPS/ATX12V cable for CPU power. Do i need a...
  17. J

    Question Pc turns off immediately after “ez debug LED” light flashes

    Hey guys, i recently bought some new components to kinda mix my old hardrive and powersupply with the new stuff New case: evolveo nate 2 Gpu: gigabyte geforce gtx 1650 gaming OC 4G Cpu: i5-9400F Motherboard: MSI H310M PRO-VDH PLUS RAM: 16gb kit ddr4 2666mhz cl16 vengeance Power supply(from old...
  18. HardAsARockie

    [SOLVED] Computer unable to turn off through power button

    Hello. I just recently built a PC. I can turn on the PC, but a few things are off. The motherboard shows a white light, and I can see all the fans are on. However, there is no power switch LED, there is no signal to the monitor, the keyboard and mouse aren't lighting up, and you are unable to...
  19. M

    [SOLVED] Ez debug stuck on ram

    This build simply can’t go right lol... mb: MSI X570-A PRO cpu: AMD RYZEN 5 3600 Ram: Corsair Vengeance LPX DDR4 2X8 GB 3000 MHZ the ez debug led row is stuck on ram, (won’t move to vga) and I have no clue what it could be, I’ve reseated the ram 2 times.... nothing, all the fans spin etc, it’s...
  20. S

    Question Wierd problem with EZ VGA debug led.

    When I cold boot my pc or in about 1 hour it will boot up but when I restart it again my pc won't boot (no display no bios). Also EZ debug led for VGA is on. My Pc Specs : MSI B350M GAMING PRO RYZEN 5 1500X NVIDIA GTX 1060 FOUNDERS EDITION 8GB X 2 2400Hz G Skill Ripjaws V 1 TB WD BLUE HDD 240 GB...
  21. P

    Question CPU EZ Debug light no post

    My PC will not post, no connection to mouse or keyboard so i cant try to get in to bios. No picture on my screen either. I hear 1 short beep when i power up my build. Ive tried everything from checking standoffs, to reseating the cpu, pushing the cmos button on the back port of the motherboard...
  22. P

    Question CPU EZ Debug light no post

    My PC will not post, no connection to mouse or keyboard so i cant try to get in to bios. No picture on my screen either. I hear 1 short beep when i power up my build. Ive tried everything from checking standoffs, to reseating the cpu, pushing the cmos button on the back port of the motherboard...