no post beep

Forum discussion tagged with no post beep.
  1. P

    Question Need advice on a new build.

    I'll give my parts list first Mobo: Asus Prime B450M-A Graphics card: XFX Radeon RX 580 RAM: 2X8 Corsair Vengeance RGB Pro CPU: Ryzen 7 2700X PSU: Corsair CX750M So, I'm building a PC for a friend. It's been a while since I started. It's been sitting mostly completed, covered, in my closet...
  2. tfwblackhall

    Question No post, No beep codes but fans spinning.

    So I left my pc to sleep for around 30 minutes. When I pressed space, fans started spinning and rgb lit up but no post, it was frozen. I waited a bit but nothing happened (power and reset buttons were unresponsive) so had no choice but to unplug the psu. It had happen a fair bit before hand so I...
  3. J

    [SOLVED] Another no-post post...

    I have just upgraded my Case, Motherboard and added a few new fans and an RGB controller, and while attempting to boot the PC up for the first time after building, I get fan power, all RGBs light up (RAM takes unusually long, but most of the time gets there in the end), but I don't get a beep...
  4. G

    Question Newly built pc can't turn off, no beep on startup, no post

    Hi there, I'm a very new bc builder, as in this is my first ever build. I followed the numerous videos online, but still, the system will not start properly. However, the fans seem to run. There are a few problems: 1) I can't turn the computer off, only on. The power button on the case does...
  5. J

    Question Black screen after failed bios udpate

    I have a faulty computer. It freezes and/or reboots itself randomly. Sometimes it works fine in a few hours sometimes it won't even last an hour. I have a biostar h110mhc motherboard with a i7-7th gen processor. I bought this setup a year ago without a graphics card. It works fine but after a...
  6. CFFA17

    Question No post with a different CPU!

    Specs: I have a Dell optiplex 390 with 2x4gb DDR3, Sapphire Nitro R9 390, i5 2400, 1x 500GB HDD, 1x 1TB HDD, and a 550w power supply running Windows 10 Pro and A14 BIOS, which appears to be the newest version for the motherboard. Luckily I've been able to shovel these parts together for under...
  7. W

    Question PC will not post, no signal, no beeps

    Hi there, I have been having this issue for quite a long time now. When I turned on my pc, there was no post at all to the screen, I have now done many troubleshooting methods to try and fix this. Replaced the power supply (got it rma) Got new ram (went from 3000 to 3200) Returned the...
  8. iheartblob

    Question Fans spin automatically when power supply is turned on but computer won't post

    This is a custom built system, worked previously fine but suddenly doesn't seem to want to post anymore. When i turn on the PSU CPU, GPU fans spin without powering on the system - I have it sitting like a test bench at the moment so I know it's not the case, i've bought a new Cmos Battery and...
  9. M

    [SOLVED] First time Intel build not sending signal to monitor

    My son and I just completed a Intel build (we are first timers). Everything seemed to be going fine until we attached the monitor and started up the PC. Seems like there is power to the mobo with both the CPU fan and the case fan running. I’ve tried pulling out the GPU, no change. I’ve tried...
  10. XircuitHed

    Question Wierd Behaviour with Small Case

    Hello folks, first post here: I am working on a build for my mom. Standard home PC, nothing fancy, main constraints are desk space(width) and cost. So I got a vios s607 slim case that came with an SFX PSU (branded vios but obviously some 3rd party white-labeled crap). The case with PSU cost me...
  11. C

    Question Pc will not POST. Need Help!

    My Build Title says it all. I went out to grab dinner and came back to get some homework done, and my computer was fully off. Tried turning it on and the fans and lights and everything would turn on but I wouldn’t get a beep and no signal to my monitor. So far I have Reset CMOS, took out...
  12. justsp

    [SOLVED] Possibly damaged motherboard - troubleshooting

    I have an ASUS P8B75 M-LX, and a Gigabyte GTX1060. One of those two must have been burnt. I hadn't cleaned the inside or change thermal paste for some time, so it was time for some cleaning. I removed everything, cleaned the dust, changed the paste, connected them all again, checked one final...
  13. T

    Question AMD Ryzen built over 2 months ago, overnight lost the ability to POST

    Hello, First, I have followed (as in done, not read) ALL of the recommended processes in the sticky found here: https://forums.tomshardware.com/threads/perform-these-steps-before-posting-about-post-boot-no-video-problems.1285536/ I put this built together over 2 months ago with no issue, I had...
  14. Kinteoka

    Question When I turn my computer on, it won't POST and then shuts off. No beeps

    Replaced my PSU and heatsink/fan, plugged in everything correctly and when I went to turn my computer back on, it would be on for about 10 seconds, (Fans spinnign, lights on, etc) and then it will shut off. Won't go into POST or anything. I don't hear any beeps from the motherboard either...
  15. A

    [SOLVED] Working computer suddenly no post or beeps

    Hi, I recently just transfered the parts of a working computer to a different case, and on the first boot, there was no post and a constant short beep form the motherboard speaker. I decided to reseat my ram and try again. This time, there was no beep and no post at all. I went on to take out...
  16. B

    Question No post on ASUS ROG STRIX B350-F Gaming Motherboard barebones setup

    Hey everyone, I have watched every YouTube video on this topic, and read every forum. I hope someone can help! Here's the setup: ASUS ROG STRIX B350-F Gaming Motherboard (New) Seasonic Focus 750W Power Supply (New) AMD Ryzen 7 2700X CPU with included Cooler (New) I assembled this thing...
  17. A

    Question No post beep after RAM upgrade

    Hi, Last time I've decided to upgrade my old computer's RAM. Before my upgrade it had 512MB RAM (2x256MB Goodram GR400D64L3/256) I've bought 2x1GB Kingston's KVR400X64C3A/1G and installed It into my PC. First time I've powered it on It was working like It should. The second time I've powered it...
  18. B

    Question Fans spin 2 second then stop

    Hello , i used my pc for 3 months today i playing games pc is shut but slowly after that i try to start pc but fans spin 3 sec then stop and phase leds light green green orange red Motherboard: GA-P55-US3L CPU: Xeon X3440 Grpaichs card: Gtx 950 Ram: 4gb 1333mhz
  19. K

    Question Computer not posting

    I've had my computer for a little over a year. It's brand new and I built it myself. It's been preforming fine expect that when I would be unplugged or when the power supply would be shut off, the computer would be stuck in a boot loop. In that case, I would just keep turning it on and off until...
  20. M

    Question PC wont post or boot with a new CPU Installed.

    Hello, I recently bought a Xeon x3450 for my GA H55M UD2H (rev 1,3). But it will not post or boot. If I take out my GTX 970 the pc turns on and all the phase LEDs turn on but that's it. With the GPU, the computer just turns off and on over and over. I was using an I3-540 and that works fine. My...