no post screen

Forum discussion tagged with no post screen.
  1. Gryphor

    Question New system won't post - troubleshooting with multiple motherboards and PSU

    Specs - CPU - AMD Ryzen 7 3700, stock fan Mobo- MSI X570-A Pro GPU- ASROCK Taichi - 5700 XT PSU - EVGA 750 GQ RAM - Corsair Vengeance LPX 2x16GB DDR 3600 HD - ADATA 1TB M2 SSD Case - Antec P101 Secondary components (substitutes) PSU - EVGA supernova 650 P2 Mobo- Gigabyte B450M DS3H...
  2. jiwoonhan

    Question PC wont go into BIOS nor POST

    So I recently bought myself a brand new CPU, motherboard and RAM and when I installed everything, the computer would turn on along with all the RGB (Fans and RAM) but the pc wont output on a display. All the parts beside the CPU, Motherboard and RAM have been in use so I know there is no problem...
  3. D

    Question No Video Signal Output

    Hello. I am having an issue with my pc. I recently got the BSOD on my computer and it is not outputting any video signal out. I RMA'd both the motherboard and the CPU, and bought a new PSU, but the problem persists. I am not even able to get into the Bios. When I power on the system, the...
  4. H

    Question PC starting but no display please help 🙏

    Hi, Guy's my PC is starting fan spinning but no display I checked my ram, graphics card, monitor, cables and Psu on my friends PC everything working good but I don't know what's causing my PC to not start I even clear the CMOS multiple times still no luck and someone please help me with this...
  5. G

    Question Newly built pc can't turn off, no beep on startup, no post

    Hi there, I'm a very new bc builder, as in this is my first ever build. I followed the numerous videos online, but still, the system will not start properly. However, the fans seem to run. There are a few problems: 1) I can't turn the computer off, only on. The power button on the case does...
  6. T

    Question My PC is not showing a display after swapping cases

    So i swapped cases for my PC to add better cooling/airflow, as well as replacing my old HDD (storage only), and while i assumed i handled every component gingerly while transferring cases hoping minizing risk of an issue like this. Well, i got it anyway. So with everything plugged in, the PC...
  7. C

    Question Computer working for years now sending no signal to display

    I just bought my best friend's homebuilt computer which has worked for years, yesterday we booted it up and reformatted the drives with no problems. Then I took it home and installed some of the har drives from my computer and tried to boot it up but now it sends no display to my monitor...
  8. CFFA17

    Question No post with a different CPU!

    Specs: I have a Dell optiplex 390 with 2x4gb DDR3, Sapphire Nitro R9 390, i5 2400, 1x 500GB HDD, 1x 1TB HDD, and a 550w power supply running Windows 10 Pro and A14 BIOS, which appears to be the newest version for the motherboard. Luckily I've been able to shovel these parts together for under...
  9. Zeref10

    Question Motherboard shows Ram LED lit

    At first it was making a long beep, I took the ram out and put it back. Then the beep stopped, but it still has the Ram LED on. I tried resetting the cmos but my motherboard isn’t resetting it. I took the cmos battery out for about an hour and it’s still not reset. Specs: ASUS tuf x570 gaming...
  10. W

    Question PC will not post, no signal, no beeps

    Hi there, I have been having this issue for quite a long time now. When I turned on my pc, there was no post at all to the screen, I have now done many troubleshooting methods to try and fix this. Replaced the power supply (got it rma) Got new ram (went from 3000 to 3200) Returned the...
  11. O

    Question Weird post screen problem

    Motherboard: Asrock x470 Fatal1ty gaming k4, CPU: Ryzen 5 3600, GPU: Nvidia 1660 Super. Okay, so I sold my friend most of my computer. He added a new GPU and CPU and now It won't post. It worked fine with a 2700x and gtx1080 but with the new components, it’s not working. We've cleared the CMOS...
  12. MrTxMx

    Question Just built a pc but only posted once then never again after I unplugged it

    I’ve recently just built my first pc but it will no longer boot no mater what I do Parts: Asus ROG Strix b450f Ryzen 5 2600x EVGA GeForce 1660 super Corsair vengeance lpx 16gb I’ve been trying to fix it for the past week and nothing seems to work. The system powers on properly with fans and...
  13. Korican64

    Question Dram amber light on mobo

    So my computer wont post and is stuck on a black screen. On my mobo, the dram led is lit amber and wont go away. I overclocked my ram to 3200 w/ xmp. I did not mess with any other settings in the bios. When I played escape from tarkov and streamed at the same time, that's when my computer...
  14. A

    Question No POST/Video Signal, no Beep

    Hi. My father has an Asus P8H77-M LE with Intel i5 3330 and 16gb of RAM (two sticks of 8gb). It was working perfectly but now it isn't showing any video, there is no post. I bought a speaker to see what the machine has to say, and when everything except the CPU/Fan is plugged out, it give's me 1...
  15. V

    [SOLVED] PC won't post after re-installing Noctua NH-D15 cooler (metal clips touched the GPU?)

    Hello, how are you? My PC was running fine and then I've noticed one of the two fans of the Noctua NH-D15 was not spinning. I've opened the case and just tried to figure out if the connector was not plugged well, but in the process, I think one of the clips just touched the back panel of my GPU...
  16. M

    [SOLVED] First time Intel build not sending signal to monitor

    My son and I just completed a Intel build (we are first timers). Everything seemed to be going fine until we attached the monitor and started up the PC. Seems like there is power to the mobo with both the CPU fan and the case fan running. I’ve tried pulling out the GPU, no change. I’ve tried...
  17. andy7561

    Question New components but no post on my PC.

    Hello, I bought some new parts for my PC; a motherboard (Prime B450M-K), CPU w/ stock cooler (AMD Ryzen 5 2600), GPU (GIGABYTE GeForce GTX 1650) and RAM (Team group elite plus 8GB). I connected all of these components to my pc and turned it on. The pc turned on fine and the fans started to...
  18. Jaysif

    Question Rog Strix B450 Dram LED blinking, won’t POST any ideas?

    My PC -> MOBO: ASUS ROG Strix B450-F Gaming Motherboard (ATX) AMD Ryzen 2 AM4 DDR4 DP HDMI M.2 USB 3.1 Gen2 B450 CPU: AMD Ryzen 5 2600X Processor with Wraith Spire Cooler - YD260XBCAFBOX GPU: MSI Gaming GeForce GTX 1660 Ti 192-bit HDMI/DP 6GB GDRR6 HDCP Support DirectX 12 Dual Fan VR Ready OC...
  19. AlexDura

    Question Pc turns on for one second and shuts down

    Hi guys , today I was playing star wars battlefront 2 , had my gpu overclocked to 4.5 ghz an i5 6600k paired with gtx 970 overclocked. Suddenly PC went into blue screen and restarted but when it went back on everything was running besides the gpu ( first 10 seconds spins then slowed down till...
  20. justsp

    [SOLVED] Possibly damaged motherboard - troubleshooting

    I have an ASUS P8B75 M-LX, and a Gigabyte GTX1060. One of those two must have been burnt. I hadn't cleaned the inside or change thermal paste for some time, so it was time for some cleaning. I removed everything, cleaned the dust, changed the paste, connected them all again, checked one final...