no post

Forum discussion tagged with no post.
  1. F

    Question PC not POSTing, boot cycles only when SATA is plugged in ?

    I'm hoping to get some insight into what might be happening with my PC that I built. I've spent hours researching and troubleshooting to no avail. This is what I've done: AMD Ryzen 5600x RAM Corsair Vengeance PRO 16GB MB: MSI B550 A Pro Video: Asus TUF 3080 PSU XPG 750W 2x 2.5" SSDs connected...
  2. ptK47

    Question Red light for CPU and DRAM randomly after PC shutting down

    Hi guys, recently I upgraded my PC to i5 11400, AsRock B560 Pro 4 and 16GB of 3200ram from hyperx. First thing I did was turning on the XMP. I built it yesterday, everything was fine, I was playing games, etc no problem whatsoever. Today I turned on one of the game I was playing yesterday and...
  3. A

    Question Rx 5700 xt no post

    I bought a powercolor rx 5700 xt red devil last year,it worked fine, although I had some driver issues with some games but nothing serious. Today I was using the pc with no issues and suddenly it died, no post, everything is on, even the card fans and leds, but there's no video signal, not...
  4. M

    Question Hair Pulling System Troubleshoot

    Hello all, This is the first time that I post on this forum, as I searched everywhere for an answer to the situation I'm currently facing without finding it. I'm currently restoring an old Acer Predator G3610 system which has a lot of sentimental value for one of my friends. I totally...
  5. H

    Question Looking for help diagnosing if my Mobo is my issue/what to do

    Hi everyone, First I'd like to preface by saying that I have done a look of looking, trying , and asking on public discord before I made this post. To summarize the issue I'm currently having, my PC is not going to post it is not giving any beep feedbacks, and the motherboard QLED lights are...
  6. A

    Question Random Black Screen

    Hi, I'm really in a stuck place and have tried loads of solutions to solve this issue but nothing's working. I'll try o keep this brief. Essentially this issue popped out of nowhere, I turned on my pc as normal, speaker gives one beep indicating no issues and I'm met with the windows log in...
  7. YorkDeux

    Question NO POST SCREEN

    CPU: Ryzen 7 2700x MOBO: Aorus A520 PSU: Corsair RM850x RAM: HyperX Fury GPU: Red Devil RX 6800 XT I recently had a short that killed my mobo, psu, and cpu. I replaced all of them but still no post. After rebuilding it 3 times with no dice I finally took it to a place for diagnostics. I was...
  8. B

    Question Chromebook powers on but there's no display ?

    Hi all, so I have an HP Chromebook G5 that appears to power on, but there is never anything on the internal display and nothing on any external displays. The power light indicator turns on whenever the power button is pressed and turns off whenever I press and hold it, the charging indicator is...
  9. nvuong

    Question B550 PRO AC solid red cpu light after one month use...

    Was using my rig for a month now until yesterday when I turn it on, a solid red CPU light comes up. Keep in mind usually the red light would pass from CPU to DRAM and my speaker would beep once and go into POST. I have tried the following: running with 1 ram/2 ram reseating the CPU changing...
  10. 04alex01

    Question VGA light on, no post, no gpu installed

    I have a ryzen 5 3600 aorus b450m mobo 8x2 16gb ddr4 3200 Corsair vengeance rib ram in a corsair 220t psu Corsair 450m power supply VGA light on and no post, when first turns on the cpu light comes on for a few seconds then it switches to the vga light and Ive unplugged and replugged...
  11. IcePic

    Question PC doesn't POST after adding a GPU ?

    Hi ! So I bought basically a new pc put keeping parts from the previous one (power supply, hard drives, gpu) and I have a really weird issue with my new setup. the computer boots just fine and I can access the bios when the gpu is not there. But when I add it, nothing posts... all black no...
  12. I

    Question No Post with NVME installed on MSI X99A Raider

    Hey all, This is an odd problem that I haven't encountered before. I've got a Samsung 960 Pro I pulled from a working system and decided I wanted to upgrade my girlfriend's storage on her PC, which is an i7-6800k on an MSI X99A Raider motherboard. As far as I can tell, this motherboard does...
  13. BlueThunder86

    Question Pc won't post

    I have been having trouble getting my pc to post. Here are the specs: Amd ryzen 3 3100 cpu As rock b450M pro 4 motherboard G. Skill 2 x 8 GB ram 3200 Geforce gtx 1650 super Gamemax 650w power supply I plugged everything in and the fans were running but the pc did not post. I have breadboarded...
  14. A

    Question Motherboard won't post

    Hey, The only sign of life of my motherboard is when I updated the bios, I see The Q-Flash LED turns on and the fan case spinning. Except that, when the bios update is done, nothing, no POST, no sound, no light. Even the fan of the power supply doesn't spin. Specs: GIGABYTE B550M AORUS Elite...
  15. Frostaid

    Question Red CPU light, no post, worked yesterday.

    Hi, I woke up this morning and went to start my computer and it would not boot. I checked the motherboard lights and the red CPU light is on. Went through the basic troubleshooting of checking cords, fans, etc and got nothing. Eventually came to the conclusion that it must be the cmos battery...
  16. GoldenGorrilla

    Question Swapped out faulty Mobo, now system wont post

    Spec: Ryzen 2600x ASUS TUF 3060 Ti OC Aegis G.Skill 2x8gb DDR4 3000Ghz (known to be faulty but worked on old motherboard, only had issues with clock speed running slow) Aorus A520 Elite Corsair CX750 Gold Running AIO water cooling on CPU, no leaks present. Old mobo: Gigabyte B450M DS3H The...
  17. D

    Question System no POST, no signal, no beeps.. dead board?

    Hello, I recently purchased a used Asus B85-M board, and had the system running straight after installation for 3 days with no issues. On the fourth day the system will no longer display a signal, no post, and no beeps from the system speaker. The motherboard LED remains solid green at all...
  18. N

    [SOLVED] MSI Motherboard new build won't go to BIOS, "No Signal detected" on monitor

    Hi all, The main issue is that when I try to start my pc with the new build, nothing will display and my monitor will just read "no signal detected" using HDMI, I've read someone who has this issue fixed it by using the VGA port on the first fresh boot, my GPU only has DVI, HDMI and DP, would...
  19. J

    Question No POST but everything works

    Hi everyone, thanks beforehand to anyone who would be stepping by and trying to help me out. I'm rather new to PC building and I've had this problem where I connected my motherboard, all the cables seemingly right, everything seems to work but in the end when I boot everything up the fans and...
  20. K

    Question System needs PSU Paperclip jump to start - Please help

    I have a really weird issue. I recently was trying to install a riser (ROG Strix Riser Cable | Gaming Cases|ROG - Republic of Gamers|ROG Global (asus.com) ) for my 3080FE after changing to PCIE 3.0 in the BIOS for my x570 mobo, and for some reason, my system decided to not POST after shutdown. I...