no video

Forum discussion tagged with no video.
  1. C

    Question No video, no bios, no post, mobo has power, fans work, power led off, hdd blinks once after forced shutdown ?

    Motherboard: MSI 970 Gaming CPU: AMD-FX8350 GPU: Gigabyte 1060 GTX Psu: Tacens Valeo V 700W Plus silver Hello, my computer was forced shutdown and i know that do it is not good for the PC but i didn't expect that the computer will not work after that TT😱😑😔 When i power on the computer it...
  2. Killerspoon

    Question Gigabyte RX 470 Gaming G1, no video unless PCIE changed to x4

    The rx 470 that i have only works when you switch the pcie lane to x4 on the bios. I tried everything, updating vbios, different rigs, reseating it. On the 1st rig and 3rd rig it gives me the VGA light lit up in motherboard. Anyone had this problem or has any idea why it happens? Btw it happens...
  3. G

    Question Problem with stopping audio and video for no reason

    PC Specs: CPU: Ryzen 5 1600 3.7GHz GPU: GTX 1080 Palit JetStream MOBO: ASRock ab350 PRO4 RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB 3000MHz (XMP) PSU: XFX 650W (don't remember what model) OS SSD: ADATA SP920 OS: Windows 10 21H2 Problem description: Hi. I have a problem that has been going on for some...
  4. A

    Question Intel 400 and 500 Series Mobos Incompatible With DVI Output Or Buggy UEFI?

    MSI B560M-A PRO, AMD Radeon RX 550 640SP, Intel Core i3-10105F CPU. Noticed that If I use the DVI-D cable, the motherboard will sometimes refuse to POST. VGA LED turns solid white. If I do get a video output through DVI, the motherboard takes frighteningly longer to POST. However, if I switch...
  5. A

    Question Reports of 400 and 500 Series Intel Motherboards Not Giving Video Output From Discrete Graphics If Paired With An F-Series CPU - Worried.

    Got myself one of those new Comet Lake Refresh i3-10105F CPUs, and I intend to pair it with a B560 mobo so I can upgrade to Rocket Lake later this year or early next year. However seen a few videos where people report these motherboards don't initially recognize the PCIe GPU, resulting in no...
  6. Carecara

    Question GPU not giving video

    Today I upgraded the PC I had with a new PSU and GPU, moving everything to a new case (I've had this computer for about two years, about a month ago I upgraded to a Ryzen 5600, updated the BIOS and everything was fine). Upon finishing the build, the GPU gives no video (though the RGB does light...
  7. Gatorfan

    Question Confusing Results from MODS (MATS) while Trying to Diagnose my GTX 1080

    I have an EVGA GTX 1080 SC, which will turn on and light up, but will only output a black screen. When I turn the computer on, the card will not output a signal for about 30 seconds, then output a black screen. From what I've looked up, this is indicative of a memory problem. Regardless, I...
  8. A

    Question Should I change my PSU?

    Hello everyone, first post here. i recently bought a RTX 3080 MSI ventus 3x Plus, the thing is that my current PSU is an EVGA 850W g2, when I tried plugged it in everything were ok but the card didnt get any video and all my other components did, mother, Ram, fans, etc. I believed it booted...
  9. B

    [SOLVED] Troubleshooting Help: Post but no Video

    So I've recently run into a massive slew of problems and eventually ended up replacing quite a few components of my system. I finally put everything together and got what I assume is a POST, however I'm not receiving any video output and I can't quite figure out why. I had the issue with a red...
  10. P

    [SOLVED] No Video - Gigabyte A520I AC

    I'm putting together small systems using a Gigabyte A520I AC motherboard and Ryzen 3 3100 processor (on the approved list). 4GB ram install with a small (120G) SSD. Nothing else. I'm getting a full boot as I can install a drive with a fixed IP address and get to it through ssh, but I'm not...
  11. parama3500

    Question PC doesn't turn on, fans at full speed, no POST and CPU LED on. Help!

    As I press the power button, not even it's LED turn on, however the fans spin at full speed (in a normal startup the fans are at full speed for a brief 2 seconds or so, except in my case they remain at full speed, probably indicating no POST) CPU LED on the mobo lights up with no video output...
  12. M

    [SOLVED] X570-Plus Wi-Fi No Video/POST Screen + Cant Access BIOS + No USB capability

    Question: Is my issue indicative of a DOA MOBO due to a BIOS/Chipset Failure or other on my new build? Making sure I haven't overlooked something here before I revert to RMA for the MOBO. Dropping $$$ for secondary CPU/MOBO/Memory/GPU/PSU is not an option right now as I'm saving for a GPU...
  13. N

    Question Video not displaying after installing different ram

    Allllright, so brace yourself because the journey leading up to the issue i have currently is a long one and needs to be explained, but first, let me share the system specifications for the computer i am having an issue with right now: -Ryzen 5 5600x (no integrated gpu) -evga gtx 1080ti graphics...
  14. stain1011

    Question Tried everything and PC still won't post after months

    New here so don't kill me if I'm doing something wrong :P Anyways, I got a new processor for christmas and after installing it, my PC wouldn't post. Fans are running, lights are on, but no video signal. There is also no light in the power button, like there was before. I first tried putting...
  15. Formabd9

    Question Very first boot takes too long and CMOS date and time is wrong, after restart everything is fine - Windows 7 Ultimate

    The very first time I turn on my pc on a day it takes about 10-15 minutes (during which pc fans run normally, hard drive activity light is off, monitor is on, monitor power light blinks constantly and it doesn't display anything) to get to Bios post screen in which I get displayed that CMOS...
  16. D

    [SOLVED] No video display through on-board graphics or discrete graphics ?

    Just bought a pc for cheap to turn into a budget gaming pc. Everything seems to work and light up on case and motherboard power light But when I power it on there's no video no matter how its connected if its display port on motherboard, dvi on motherboard. Everything is connected and installed...
  17. L

    Question Is my Motherboard or my GPU at fault?

    Alrighty, so here is what I know currently: I am using an ASRock B450M motherboard with a Ryzen 5 (no dedicated video), and a MSI RTX 2080 Super. I am running 4 monitors (3 in a row, and 1 on my Snowblind computer case). Yesterday I had stepped away from my computer for about an hour, and when...
  18. Z

    [SOLVED] VGA light on, no post/video from gpu or onboard gpu

    Specs: CPU: Ryzen 5 1600 GPU: radeon rx 580 mobo: asus rog strix B450-F gaming ram: 2 x g-skill flare x Issue: So I had my computer for 3 years and then suddenly my monitors would no longer display. Took it in and was told that the mobo (gigabyte GA-AB350-gaming) had broken and that was the...
  19. V

    Question Video stopped and GPU fan stops and starts

    Son's PC shut down. He blew out all the dust, and the video says no signal. This is a new power supply and new card and they've been running great for months. After he booted it back up, no video. I opened it up and the video card fan stars for a second or 2, stops for several second, then...
  20. E

    [SOLVED] GPU stopped giving video signal ?

    Hey all. My evga GTX 1070 sc just suddenly stopped giving any video signal this morning when i started my pc. yesterday it was working completely fine with no problems. Turned it off and went to bed. GPU seems completely fine aswell. Fans spin on startup for a little bit and then stops and...
  21. P

    [SOLVED] PC starts "normally" but randomly kills video, k/m signals

    Hi, I started to face this problem recently with my computer after no issue at all, it starts like normal and I can even use it for a while, until randomly the video signal stops and the keyboard and mouse show no lights on, while the mobo lights stay on with an orange led flashing at the top...
  22. A

    [SOLVED] Fans spin, lights on, but no boot

    I was using a old computer to listen to music. After a hour or two i turned the monitor on and noticed that the there was no image. I thought that it had went into sleep mode so i turned off the psu and started it again. But this time it didn't boot up. Extra details: The cpu cooler spins...
  23. H

    [SOLVED] No Video or Keyboard/Mouse with GPU installed

    Hi, hope you guys can help me. Recently got a pc, GPU is an RX 580, CPU is a Ryzen 5 2600. Turned it on and got no picture, and have narrowed the problem down to my GPU. I put in another GPU, a GT 1030, and it works fine, everything is good. Problem seems to be with the RX 580. When the pc is...
  24. R

    [SOLVED] No Video Out

    So I had a custom build computer sit dormant for several years, and decided to get it out last week to play around with. It had a dual OS install (W7 and W10) on a 250GB SSD. The machine would boot properly, login to windows, and lock up about 30 seconds after boot. I decided I was going to...
  25. RemarkableChard

    Question PC boots but no display (Asrock b450m Steel Legend) after turning it on the next day

    I recently swapped my Asrock b450m HDV for an Asrock b450m steel legend because the former was faulty. I got to install the Steel Legend perfectly (or so I thought) so I used it for a day and turned it off at night. When I wake up and turn it on again, I get no signal but I know the computer...
  26. F

    [SOLVED] (Urgent) I think I might have killed my Motherboard

    Gigabyte 990FXUDA3 Rev4 FX-8370 Scythe Fuma 2 8GBx2 DDR3 Corsair low profile 2x SSDs 3x HDDs GTX 1060 6GB So I just got this motherboard off ebay, spent 6 hours installing everything, then 7 hours sorting the bios and drivers out the next day. Got (nearly) everything working, and started...
  27. R

    Question Dead motherboard?

    Hi All, Last weekend my PC would switch on for approx 6 seconds, shut down then get stuck in an boot loop. Long story short after a few days of testing came to the conclusion the motherboard has failed or is shorting somewhere (nothing has physically changed since it worked fine?) Initially no...
  28. C

    [SOLVED] New PC setup and no image on either screen

    Hi everyone, I just set up a new PC for the first time last month and upon completion I plugged it into my TV via HDMI as well as another cable with some sort of "P" written on it which isn't named on the user manual. No image ever appeared on the screen. I first start I had a component which...
  29. T

    [SOLVED] No video display after restarting pc or exiting bios? (Ryzen 5000)

    Hi, I recently upgraded from an old intel system (4690k, z97 platform) to a ryzen 5000 system, and have been encountering some strange behavior, mainly with rebooting and going into the bios. I have had really no trouble with my system while it's in use, but anytime there's a reboot or...
  30. J

    [SOLVED] Black screen with Asus Strix GTX 1070 8GB ?

    Hello there, I've acquired a cheap 1060 and the person I bought it from threw in a 1070 for free, said it's faulty nor knows what is up with it. I've tried booting it up in my system (x570 tuf, ryzen 3600, ddr4 8gb 3200mhz hyperx ram, corsair vs650). All I get is a black screen and fans at 100%...
  31. L

    Question Asus Tuf z490 plus motherboard

    I just bought a Asus Tuff Z490 Plus with WIFI Motherboard and when I turn on the computer it gives me a yellow light on the motherboard I believe it says VGA. I have a blank hard drive that I'm attempting to put Windows 10 on it. I am using the on board video and I'm not getting anything on the...
  32. C

    Question PC POSTs properly but no video output

    Hey guys and gals! I have a problem that I'm hoping someone here can help me solve. I'm at my wits end trying to figure this out. Last night while trying to install the latest ATI drivers through the ATI control panel, the computer restarted itself and threw an error during reboot: "Bootmgr is...
  33. kirbyiwaki

    [SOLVED] My computer is suddenly not working ?

    I made this build like two months ago: CPU: AMD Ryzen 3600 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8GB RAM: 2x Corsari Vengeance 8GB MoBo: MSI B450-A PRO MAX PSU: Thermaltake 80 plus 500W It was working perfectly fine, but was a little noisy, so I got a Reeven Hans RC-1205 fan and installed it. Upon...
  34. pseghers

    [SOLVED] No Video AMD Ryzen 7 3700X with MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI

    Hello everyone, my buddy just did a build with a AMD Ryzen 7 3700X with MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI motherboard and he is getting no video and can not get to bios. According to MSI website this CPU is compatible with the Motherboard out the box . The computer boots, fans spin, and it stay on...
  35. R

    [SOLVED] Asus TUF GAMING X570-PLUS ATX AM4 Motherboard DRAM Light On

    Computer will not boot/or allow entry into bios. Just shows blank screen and monitor does not detect any input. Yellow DRAM LED is lit up. Machine was working fine, then I moved the system 1 hour away from its original position and now the system will not function. Steps Taken: Removed and...
  36. Automatron

    Question P5Q-E no video signal

    Dug up my old, dusty PC and tried to turn it on. No video signal. Unplugged everything non-essentials. Unplugged all RAM modules. Power on the motherboard (MB), CPU cooler works, power LED on and it beeps with the error code of the missing RAM. A good sign, it seems MB is not completely dead...
  37. Compute_Novice

    Question I need some help figuring out what I did wrong

    I started a build and can't figure out what's wrong with it. Everything that's supposed to be plugged in is, and when I flip the switch on the PSU the board flashes then nothing I press the power button the graphics card flashes then nothing no debug lights stay on the CPU flashes once really...
  38. B

    [SOLVED] PC will turn on for 28 seconds with no video, turn off, and then repeat the cycle

    This is my setup: Motherboard: ASRock B450M/ac Graphics card: Radeon RX 580 8GB GDDR5 CPU: AMD Ryzen 5 2600 Power Supply: Corsair CX 550 SSD: Sabrent Rocket NVMe M.2 2280 PCIe SSD RAM: Patriot Viper 16GB 2x8GB kit DDR4 My issue is that my PC will turn on, the light will turn on and the fans...
  39. WilliamD2

    Question My Benq sw240 has no video or OSD

    My Benq Sw240 is being picked up by the pc but there is no video or OSD only backlight. Any help would be appreciated.
  40. H

    [SOLVED] System won't boot? Repetative short beeps?? Help please!

    Ok, so I have just got myself an amd rx 580 8gb msi armor to replace my gtx 1060 3gb. Since the gpu was too big to fit in the case I had to get a new one. After I had got the case I whipped over all the parts from the small case to the larger one, plugged in the cables, and when I try to start...