Western Digital 1TB

Forum discussion tagged with Western Digital 1TB.
  1. B

    Question Unsure what to do next

    So ive recently went and bought an ssd to upgrade from my old hdds , and so far ive done the following. 1.reinstalled windows 10 pro Activated ahci mode Checked my registry to make sure it is not running in ide an ahchi So the problem is it is a WD Blue 3D NAND 1TB ssd , ive hooked...
  2. BatCave

    [SOLVED] Game crashing in nvme

    hello, I bought western digital sn550 1TB nvme SSD. it's my 1st nvme drive. I installed it on my pc but games are crashing continuously, and after crashing, SSD becomes unrecognizable and gives disk write error, but restarting the pc solves the error, and nvme start working like normal. SSD has...
  3. L

    [SOLVED] PCB board replaced, still no success

    Hi everyone! A couple of months ago i accidentaly used the wrong sata power cable from my power supply and my harddrive turned up dead. I did my research and bought a new PCB, swapped it out including the bios-chip, the drive now spins just fine but I still can’t find the drive in windows at...
  4. J

    [SOLVED] Western Digital Laptop drive Fail. Need Help powering external, tools/info/power cable etc.

    WD10JPCX removed it from my laptop - I need to get my data external & want to attach to another laptop. what do I need? is there a shunt cable I need to power? default jump or does it have 2 powers? I'm sorry I'm new at this and I bought an SATA to USB connector adapter (22 pins) but...
  5. M

    [SOLVED] M.2 ssd High Temps?

    So i bought a m.2 ssd (WD Black SN750 1TB M.2 SSD) and the temps according to software has been Min: 43c Max: 72c. from what i have read 70 is like dangerous... The location of the m.2 is behind the GPU and the heatsink didnt seem to be touching the m.2? should i push the ssd onto the heatsink...
  6. O

    [SOLVED] Recovering data from a WD two bay external

    I am looking for help recovering my data from a Western Digital external hard drive. I removed the drives and installed them in a tower and ran smart tests and bechmarks on them, and they are both fine. The problem I have is getting the partition back or to mount. Linux says unknown partition...
  7. SelgaSmart

    Question Boot Issues

    Hello everyone, I was gifted my first PC earlier this week, and was told there may be an issue with the hard drive. I've since purchased a new SSD, but I am having difficulty booting up. Every time I try I met with "Reboot and Select proper Boot device" I've replaced the SATA cables, checked the...
  8. tuxedoandex

    [SOLVED] WD Blue 1TB - dead on arrival, or is my system killing drives?

    My younger brother has an Asus G11CD prebuilt system with a Toshiba 240GB SSD installed. I bought him a WD Blue 1TB HDD for his birthday, but after connecting it to SATA/power, it wouldn't show up in diskmgmt or BIOS, and I couldn't hear or feel the drive spinning. Now I would assume the drive...
  9. 1

    [SOLVED] What happened to my hard drive?

    Hi guys! I’ve been at it for hours and can’t seem to find out what is going on... just did a case swap and my western digital black hard drive is gone. My motherboard is only detecting my m.2 and ssd. I even tried using a brand new hard drive and still nothing. I have tried all 6 different sata...
  10. W

    [SOLVED] M.2 Recognized as HDD until HDD is plugged in

    I recently got a new CPU, along with an Inland 1 Terabyte NVME SSD. I Installed both, and the CPU installation was no problem. The NVME chip, however, has been a problem. I was trying to move my windows from my WD Black 1 terabyte HDD to the NVME SSD using Macrium Reflect, and managed to clone...
  11. M

    Cant locate AHCI mode in BIOS, help?

    Hello, My current system is: PREMIUM - Intel® Core 2 Quad Processor Q9450 (2.66GHz, 1333MHz, 12MB cache) 4096MB 1333 MHz Dual Channel DDR3 SDRAM [4x1024] 1.2 TB (2x 640 GB) Serial ATA (7200 Rpm) Dual HDD Config Raid 0 Stripe My motherboard is 0G254H I am upgrading to an SSD to install...