Question 1 long beep plus 2 short ones after I enable secure boot ?

ConstantinosM

Prominent
Apr 4, 2020
2
0
510
0
i recently attempted to install the leaked w11 iso so i tried to switch on secure boot on my system
(msi x99a raider mobo with intel i7-5820k, 16GB ram, nvidia gtx 1070 founders, 3 kingston ssd's, 1 WD HDD and 2 external usb ones)
but i get 1 long beep and 2 short ones. i've found references of this being a gpu or ram issue but i have no problem if secure boot is disabled.
what could be the problem?
 
Jun 25, 2021
1
0
10
0
i recently attempted to install the leaked w11 iso so i tried to switch on secure boot on my system
(msi x99a raider mobo with intel i7-5820k, 16GB ram, nvidia gtx 1070 founders, 3 kingston ssd's, 1 WD HDD and 2 external usb ones)
but i get 1 long beep and 2 short ones. i've found references of this being a gpu or ram issue but i have no problem if secure boot is disabled.
what could be the problem?
The exact same thing happens to me, when I activate Secure Boot, 3 Beep sounds and it no longer lets me re-enter the BIOS, although Windows starts normally and in the configuration I get that the safe mode is activated, to re-enter the BIOS to disable the Secure Boot, I have to clear the CMOS, is there a solution to keep the Secure Boot activated without the BEEPs and being able to enter the BIOS?
 

ConstantinosM

Prominent
Apr 4, 2020
2
0
510
0
The exact same thing happens to me, when I activate Secure Boot, 3 Beep sounds and it no longer lets me re-enter the BIOS, although Windows starts normally and in the configuration I get that the safe mode is activated, to re-enter the BIOS to disable the Secure Boot, I have to clear the CMOS, is there a solution to keep the Secure Boot activated without the BEEPs and being able to enter the BIOS?
i also had to clear the cmos by pulling the battery and for me it didnt even boot into windows safe mode. it just went into bootloop where it beeped and restarted and a few times it just stayed in black screen.
i havent found a way to keep it activated and dont know what the problem is. i was running a beta bios but flashed the latest stable one to see if anything changed but no luck.
 
Jun 26, 2021
1
0
10
0
I have the same issue. When I enable Secure Boot computer won't boot and I just got 1 long and 2 short beeps. The screen is completely dark.
The motherboard is MSI H110M Pro-D. Before I enable secure boot I reset PA keys, because without that I can't enable it.
 

ASK THE COMMUNITY