Question %100 packet loss via ethernet

Sep 27, 2021
12
0
10
0
Hello. When i use ethernet connection and trace easo.ea.com or google.com via ethernet i have %100 packet loss. Via wifi %0 packet loss and everything works fine. I tried different computers and result is same for both. My router firewall setted as low there s no way to turn it off. I will glad with your helps thanks from now.
 
Sep 27, 2021
12
0
10
0
''was this setup working before? '' - i guess no. i was using wifi connection thats why i realized it when i start using ethernet.
''did you make any change? '' -isp worker set up stays. i didnot change anything.
''where the wifi signal from? same dsxo 1002w device?'' -yes same device wifi works without any issue.
 
Sep 27, 2021
12
0
10
0
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Shun-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection 4:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Killer e2200 Gigabit Ethernet Controller
Physical Address. . . . . . . . . :
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . :
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.50(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . :
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . :

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8
8.8.4.4
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 3:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #
2
Physical Address. . . . . . . . . :
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . :
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : domain.name
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 135
Physical Address. . . . . . . . . :
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.domain.name:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
 
Sep 27, 2021
12
0
10
0
Host Name IP Address Hop Ping Time Ping Avg % Loss Pkts r/s Ping best/worst
RTK_GW.domain.name 192.168.1.1 1 0ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 10.0.0.1 2 0ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 10.0.1.1 3 1ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 10.188.38.217 4 4ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 46.234.6.29 5 17ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 46.234.6.30 6 17ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 0.0.0.0 7 0ms
  • Unknown Host * 10.188.149.137 8 18ms 100% 0 / 2
ae4-17-ucr1.tuz.cw.net 195.2.23.129 9 58ms 100% 0 / 2
ae2-ucr1.pra.cw.net 195.2.25.86 10 57ms 100% 0 / 2
ae16-xcr1.fix.cw.net 195.2.28.57 11 62ms 100% 0 / 2
ae14.mpr1.fra4.de.zip.zayo.com 64.125.13.101 12 57ms 100% 0 / 2
ae27.cs1.fra9.de.eth.zayo.com 64.125.30.254 13 144ms 100% 0 / 2
ae0.cs1.fra6.de.eth.zayo.com 64.125.29.54 14 152ms 100% 0 / 2
* Unknown Host * 0.0.0.0 15 0ms
ae4.cs3.ams10.nl.eth.zayo.com 64.125.28.37 16 139ms 100% 0 / 2
ae10.cs1.lhr15.uk.eth.zayo.com 64.125.29.17 17 147ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 0.0.0.0 18 0ms
  • Unknown Host * 0.0.0.0 19 0ms
  • Unknown Host * 0.0.0.0 20 0ms
and here my traceroute results ''easo.ea.com'' %100 packet loss hop1..
 

kanewolf

Titan
Moderator
Host Name IP Address Hop Ping Time Ping Avg % Loss Pkts r/s Ping best/worst
RTK_GW.domain.name 192.168.1.1 1 0ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 10.0.0.1 2 0ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 10.0.1.1 3 1ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 10.188.38.217 4 4ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 46.234.6.29 5 17ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 46.234.6.30 6 17ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 0.0.0.0 7 0ms
  • Unknown Host * 10.188.149.137 8 18ms 100% 0 / 2
ae4-17-ucr1.tuz.cw.net 195.2.23.129 9 58ms 100% 0 / 2
ae2-ucr1.pra.cw.net 195.2.25.86 10 57ms 100% 0 / 2
ae16-xcr1.fix.cw.net 195.2.28.57 11 62ms 100% 0 / 2
ae14.mpr1.fra4.de.zip.zayo.com 64.125.13.101 12 57ms 100% 0 / 2
ae27.cs1.fra9.de.eth.zayo.com 64.125.30.254 13 144ms 100% 0 / 2
ae0.cs1.fra6.de.eth.zayo.com 64.125.29.54 14 152ms 100% 0 / 2
* Unknown Host * 0.0.0.0 15 0ms
ae4.cs3.ams10.nl.eth.zayo.com 64.125.28.37 16 139ms 100% 0 / 2
ae10.cs1.lhr15.uk.eth.zayo.com 64.125.29.17 17 147ms 100% 0 / 2
  • Unknown Host * 0.0.0.0 18 0ms
  • Unknown Host * 0.0.0.0 19 0ms
  • Unknown Host * 0.0.0.0 20 0ms
and here my traceroute results ''easo.ea.com'' %100 packet loss hop1..
I think you are misinterpreting the tracroute. It can't be failing on hop 1 or you wouldn't get the rest of the traceroute.

I bet if you ping 192.168.1.1 you would get 100% success.
 
Reactions: alfequ
Sep 27, 2021
12
0
10
0
I think you are misinterpreting the tracroute. It can't be failing on hop 1 or you wouldn't get the rest of the traceroute.

I bet if you ping 192.168.1.1 you would get 100% success.
when i ping 192.168.1.1 ''requesting time is out'' by using ''ultima online trace utility'' . On cmd i can ping 192.168.1.1 and replies me. but problem keeps on..
 
Last edited:

kanewolf

Titan
Moderator
when i ping 192.168.1.1 ''requesting time is out'' by using ''ultima online trace utility'' . On cmd i can ping 192.168.1.1 and replies me. but problem keeps on..
OK. If in CMD you can ping 192.168.1.1 then it isn't "hop 1" that is having problems. You need to work through the list os hops in your traceroute in CMD. Pinging each one to determine where your network path is failing. But if it is past the first couple hops, you have no control other than to contact your ISP.
 
Reactions: alfequ
Sep 27, 2021
12
0
10
0
OK. If in CMD you can ping 192.168.1.1 then it isn't "hop 1" that is having problems. You need to work through the list os hops in your traceroute in CMD. Pinging each one to determine where your network path is failing. But if it is past the first couple hops, you have no control other than to contact your ISP.
now i pinged as you said them and they are all replies me. But question is in my head why wifi does'not make any packet loss while using 'ultima online trace utility''?
another question is how should i explain situation to my ISP? thanks for your interest.
 

kanewolf

Titan
Moderator
now i pinged as you said them and they are all replies me. But question is in my head why wifi does'not make any packet loss while using 'ultima online trace utility''?
another question is how should i explain situation to them? thanks for your interest.
I don't know why WIFI is different. Maybe IPv6 vs IPv4. I also don't have any experience with this online trace utility.
 

ASK THE COMMUNITY