Question +12v got only 10.2v max Seasonic Platinum 750w

Jan 22, 2020
7
0
10
0
I have issue with +12v reading in Mobo is just 10.2 at max and it suddenly off and on again and again.
My PSU Seasonic Platinum 750w only 6 month y.o
What should I do?
 
Last edited:
Jan 22, 2020
7
0
10
0
That is most likely a software error. Check in BIOS but meter would be most accurate.
in BIOS when normal condition 11.448v
but before this happen my PC will on and off like there is not enough power 10.633v in BIOS only fan spinning and some led turned on. My motherboard LED status shows that CPU problem but I never did anything to my PC before it was just normal nothing wrong. I keep waiting about 15min and then back to normal. It's just annoying before I can use my PC I have to deal with this situation
 
Jan 22, 2020
7
0
10
0
even the bios reading you have is low.sounds like the card should go back.
I'm sorry what do you mean the card?
I've built many office PC with decent spec none of them have problem. But this the only one for my gaming experience, strange
 
Jan 22, 2020
7
0
10
0
bought PSU tester found out that it is normal
last night I checked motherboard and finally found oily liquid around that area (picture)
 

Mezoxin

Upstanding
Nov 3, 2019
461
89
290
22
How did you check the PSU ? did you use the multimeter ?
also try using a different EPS cable and see if it makes any difference
that oily residue it could be grease from thermal pads but i don't see any nearby heat sink that would cause to leak there , unless you have your motherboard laying horizontally and that leaked from the gpu
 
Jan 22, 2020
7
0
10
0
How did you check the PSU ? did you use the multimeter ?
also try using a different EPS cable and see if it makes any difference
that oily residue it could be grease from thermal pads but i don't see any nearby heat sink that would cause to leak there , unless you have your motherboard laying horizontally and that leaked from the gpu
PSU Tester
cheap PSU tester and tried to another board it works fine
I think the oily residue came from MOS heatsink, it has thick thermal pads
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS