Question A problem somewhere ?!?

May 19, 2019
8
0
10
Hallo lovely community
So i build a new pc and now i am having a strange problem !
My pc under last works fine but using it for video playback on youtube or form my hard disk lead to a crash and it restarts it self after 5 - 10 mins playback ...
Using it for gaming wont do that problem .

Components are
Mb : gigabyte b450m ds3h . Bios ver. F1
Ram gskill ageis 3000 16 gb
Cpu ryzen 5 2600
Gpu gainward phoenix gs gtx 1060 6gb
Ssd sata 512
Psu cooler master masterwatt 700 lite
Windows 10 pro
What i treid :
Ram test no problems found
Cpu and gpu tests using furmark no problem ( strange enough runing the test on windows wont lead to a crash )
Restoring bios settings / removing mb battery
Changing ram slot
Changing the harddisk
Updating drivers
Updating bios ( didnot help so i returned to the original firmware)
Nothing helped
Any ideas guys because i ran out of them !!!
Thx
 
May 19, 2019
8
0
10
the stock windows media player , google chrome and microsift edge for internet browsing
every thing is running on windows 10 pro Version 1903 Build 18362.53
 
May 19, 2019
8
0
10
latest bios and run memory test?
ram running at the spec speed?
bios updated tol leatest version f40 , and ran windows memory diagnostic tool no problems were found
Memory runing @ 2133
Did try let it run @ 3000 same problem .
The only Difference happning now after bios Update is that the Pc is only freezing and wont restart it self .
@ the original bios Firmware it freezes for 2 sec and then restarts it self
 
May 19, 2019
8
0
10
so i just treid installing Windows 7 and it is worse windows finishes installing but wont boot up . it crashes at windows logo then comes the blue screen for a second then it restarts it self ......
 
May 19, 2019
8
0
10
got another gpu for testing?
would not Games crash if GPU was defekt
the PC actually runinng games without problems ........... it only crashes when doing nothing or playing Videos .....
I did update my bios from windows using gigabyte program no problem
tried copying 30 gigabytes from internal HDD to an external .. again no problem .
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS