accidently got thermal paste after problems still existing from prior post , trying to fix ,, will tim clean be ok ,, on and in the pins :/

Adi Chapman

Honorable
Apr 26, 2014
16
0
10,510
0
accidently got thermal paste on the pins,after problems still existing from prior post ,and trying to fix ,, , will tim clean be ok to get it off,,,
this was after noticing bent pins and thinking the bent pins may of caused all my issues :( .
now wont accept ram in channel a 1 and b1 , down to 2x 4gb sticks , and also lost onboard audio via realtek analog

ryzen2400g
16gb , currently 8gb ram
b450 aourus elite f40 bios version , tried all bios updates

OS Name Microsoft Windows 10 Pro
Version 10.0.19042 Build 19042
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name DESKTOP-FC09TDL
System Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model B450 AORUS ELITE
System Type x64-based PC
System SKU Default string
Processor AMD Ryzen 5 2400G with Radeon Vega Graphics, 3600 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date American Megatrends Inc. F40, 16/05/2019
SMBIOS Version 3.2
Embedded Controller Version 255.255
BIOS Mode UEFI
BaseBoard Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
BaseBoard Product B450 AORUS ELITE
BaseBoard Version x.x
Platform Role Desktop
Secure Boot State Off
PCR7 Configuration Binding Not Possible
Windows Directory C:\WINDOWS
System Directory C:\WINDOWS\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume5
Locale United Kingdom
Hardware Abstraction Layer Version = "10.0.19041.488"
Username DESKTOP-FC09TDL\chapa
Time Zone GMT Standard Time
Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB
Total Physical Memory 5.95 GB
Available Physical Memory 1.71 GB
Total Virtual Memory 15.7 GB
Available Virtual Memory 8.66 GB
Page File Space 9.75 GB
Page File C:\pagefile.sys
Kernel DMA Protection Off
Virtualisation-based security Not enabled
Device Encryption Support Reasons for failed automatic device encryption: TPM is not usable, PCR7 binding is not supported, Hardware Security Test Interface failed and the device is not Modern Standby, Un-allowed DMA-capable bus/device(s) detected, TPM is not usable
Hyper-V - VM Monitor Mode Extensions Yes
Hyper-V - Second Level Address Translation Extensions Yes
Hyper-V - Virtualisation Enabled in Firmware No
Hyper-V - Data Execution Protection Yes
 
Last edited:

Adi Chapman

Honorable
Apr 26, 2014
16
0
10,510
0
i uptated the post , the paste I made a mess , and failed to clean well ,, well , there's greyish looking area its kinda obvious smeared , no worse than was tho for it I don't think .
also new info , and again unaware if makes difference , didn't know the original post when all this started is .,, it boots and runs exactly the same without a bios battery , this is how everything registering. I'm sure that's supposed to happen hmmm .?Facebook
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS