ACPI BIOS ERRors After new memory installed

ericvaughn26

Commendable
Dec 9, 2016
8
0
1,510
0
HP m7360n "acpi bios error." i get this error after adding 2 memory modules to the 2 already installed, making a total of 4, which is the system's max. System runs fine with the original 2 modules, and runs fine with the two new modules. But the system will not boot with all 4 installed. I purchased the new memory from HP, so there's no comparability issues.
Any ideas out there?
 

ericvaughn26

Commendable
Dec 9, 2016
8
0
1,510
0
The system came with 2 Gigs of ram (1Gig x 2). I'm just trying to add 2 more (1 Gig x 2) for a total of 4 (1 Gig x 4). In case the installation was the culprit, I reloaded Windows 10 Pro last night. No go. Same result. My first 2 modules (without the 2 I just bought) allow the system to work normally (albeit, a little slowly because I'm running the 64-bit version of Windows 10). If I take out the original 2 megs and put in just the 2 new modules I just bought, the system works, as well. But all four installed gives me: "ACPI BIOS ERROR."

I haven't been able to find any new bios versions online (Currently: Phoenix, LTD 3.06, 1/25/2006), and HP discontinued support for the m7306n. The 2 new memory modules are identical to the original two. PC2 - 4200 533Mhz. Even if I did find a bios update, it would most likely be for Windows XP. I'm not sure how I could get that to work while running Windows 10 Pro.

The computer has no other problems at all, and it's been my go-to computer for about 4 years. While three new HP laptops have come and gone, this system keep on trucking. All it needs is the additional memory.

Thanks for the brain power and your time.
 

Similar threads


TRENDING THREADS