Shizer

Distinguished
Aug 26, 2008
31
0
18,530
Hola!

Straight to the point, I've been having problems with running some games. For example, the latest problem had come from GTA 4. My PC Specs are:

Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2400 MHz
Physical Memory: 3072 MB
Video Card: Nvidea GeForce 9600 GS
Hard Drive: 750GB
Power: Corsair 650w

About 2 or 3 games have had the same problem where, after 20-30 minutes, my whole PC crashes with only the sound looping in the background. Weird thing is, there is no consistency. For example, i was able to run Crysis without crashing once but a game like Assassin's creed, i can not play for more than 15 minutes.

I had purchased the new power supply few months ago, believing that would be the solution to my problem, which it wasn't. I gave up until today, i had noticed my temperatures are pretty high. According to SpeedFan, all 4 cores are on fire (55C Max), GPU is on fire (62C) and Temp 1 (tick), Temp 2 (Fire), Temp 3 (Low). Today is a pretty hot day so I'm not sure if these are normal. Today is around 26°C.

Sorry if i posted in the wrong section. I just thought maybe this could finally be the solution to my problem and any advice would be great.

Thanks
 

flyin15sec

Distinguished
Apr 16, 2008
985
0
19,010
Are you sure you don't have a 9600GT. "Black Screen of Death" has only been reported with Nvidia reference design 9600GT. Doesn't matter what brand, there are reports of EVGA, MSI, Asus, BFG, PNY having this problem. I had 2 XFX 9600GT(reference design) that had that problem.
 

Shizer

Distinguished
Aug 26, 2008
31
0
18,530
According to PC Wizard, its 9600 GS. However, i think i might have this problem...

Is there a link explaining this "black screen of death" thing? Also, did you ever fix the problem or did you just replace them?

Thanks for the help btw
 

Shizer

Distinguished
Aug 26, 2008
31
0
18,530
Can't edit my post -_-

Was just about to say that i didn't need reference to the black screen of death since i used google to find some threads about it :p.

Just wondering how you fixed your problem?
 

Shizer

Distinguished
Aug 26, 2008
31
0
18,530
Bla! Thanks a lot. I've had this problem for a while and never found any solutions because i was searching for 9600 GS. I was hoping to find a solution which only needed me to install something, etc. lol

Not sure if i got any money for a graphics card lol. I've spent £700 on this and i had to spend an extra £80 for the power supply. Might be able to find £80 somewhere however. Any recommendations ? :p
 

flyin15sec

Distinguished
Apr 16, 2008
985
0
19,010
I rma both cards with XFX, but they said they did testing and it was fine, so they just shipped it backed to me.

I ended up just buying HD4850s as replacedments.