• Now's your chance win big! Join our community and get entered to win a RTX 2060 GPU, plus more! Join here.

    Meet Stan Dmitriev of SurrogateTV on the Pi Cast TODAY! The show is live August 11th at 2:30 pm ET (7:30 PM BST). Watch live right here!

    Professional PC modder Mike Petereyns joins Scharon on the Tom's Hardware Show live on Thursday, August 13th at 3:00 pm ET (8:00 PM BST). Click here!

Question ASRock AB350M and Ryzen 3600 not posting

lambo7

Distinguished
Feb 15, 2013
71
0
18,630
0
Hi everyone.
I just swapped my son? Ryzen 1600 to a 3600 but it just won? post.
I turn it on and the fan starts but nothing else happens. I put the 1600 back in and everything works again. I?e even updated the bios to P5.90. Please please help.
Thanks
 
Jul 11, 2020
62
12
45
4
ASRock AB350M motherboard. Corsair CM650w PSU, XR5700xt GPU, Windows 10. 16gb DDR4 3200mhz.
It looks like you need a BIOS update. Your motherboard is running a BIOS version supported for that first gen Ryzen processor. Flashing the newest BIOS on a board is very easy. Just look up a quick tutorial for your board model. Once you have the latest BIOS version installed, your motherboard will recognize that third gen Ryzen processor. Hope this helps!
 
Jul 11, 2020
62
12
45
4
It looks like you need a BIOS update. Your motherboard is running a BIOS version supported for that first gen Ryzen processor. Flashing the newest BIOS on a board is very easy. Just look up a quick tutorial for your board model. Once you have the latest BIOS version installed, your motherboard will recognize that third gen Ryzen processor. Hope this helps!
PS, I just saw you updated it already, try to find a newer version, idk if thats the newest one out there for your board if its still not posting.
 
Jul 25, 2020
1
0
10
0
I flashed an older bios and it’s now working
Hey @lambo7, I have almost the exact same problem. My bios alredy updated to P5.90, and when I tried to switch my old 1200 to 3600, I could only able to enter cmos setup after a minute, and forever loading windows.

Tried to downgrade the bios to one that older than P5.90 but it says invalid file, and I read somewhere, it cant be downgraded using instant flash tools from the cmos setting, and we could only flash it using AMIBIOS method.

Do you mind sharing how you actually downgrade the bios and able to solve the problem? Some says it a RAM problem and some says that I might need to do fresh windows install. But I saw other cases where that also doesnt work.

Really need some assist here buddy. Thanks
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS