Question ASUS B150I-Pro Gaming/WiFi/Aura not booting anymore

Jan 3, 2020
2
0
10
0
Hi!
My setup:
  • MB S1151 ASUS B150I-Pro Gaming/WiFi/Aura Mini-ITX retail
  • CORE I7-7700K 4.20GHZ
  • SilvStone SST-AR06
  • Netzteil CORSAIR 600W SF600M Modular (SFX/80+Gold) retail
  • D416GB 3000-15 Vengeance LED wh K2 COR
  • 1TB MX300 SSD SATAIII
  • ASUS 8GB GTX1080 PCI-E Aktiv STRIX-Gaming
  • Silverstone SST-RVZ02B-W Raven HTPC Gehäuse - schwarz
I have this PC since 2017, went back to the shop and they flashed a new version on the MOBO to support the 7700K.

But since 1 month or so it starts having troubles while booting. Sometime it works somtimes not. Now its never booting.
CPU fan is spinning , GPU has power.
It starts of the the CPU check then RAM, but no 3-4 light on boot start.

Thought thats the power supply, so I got the same one and switched all cables and rewired everything. But with no success.
Tried resetting cmos but it did not change anything. Should I contact Asus or is there more I can try?

BR,
AS
 

cin19

Titan
Moderator
It starts of the the CPU check then RAM, but no 3-4 light on boot start.
If you means the 3=VGA and 4=booting device, and I think the MB or gpu may have problem. Try to test the PC with onboad iGPU first.
You may go to local PC shop to ask for help, or contact asus for the warranty, if the MB has problem.
 
Jan 3, 2020
2
0
10
0
Hi,

Thanks for your help!

Tried with onboard GPU only, but did not work.

I bought a speaker for the motherboard. It beeps 3 times then pauses then again 3 times. Then is over.

If RAM is completely gone it does the same 3 pause 3 but in a loop.

Sounds about RAM. I will by some other sticks today.

God save the 14 money back guarantee.

Will post my update later.

BR
 

ASK THE COMMUNITY