Question ASUS Maximus X Hero Aura Messed Up by DisplayPort cable?

Trigg3rHippie

Reputable
Aug 22, 2014
9
0
4,510
0
Hello, I've got an issue with my mobo.
Recently wanted to switch to a DisplayPort cable but after connecting and booting I noticed that my LED strip (LED STRIP 2) was not synced with the rest (green led was not lighting properly).
The issue disappeared when I switched back to HDMI.
Any ideas?
Thanks.
 

Lutfij

Titan
Moderator
Are you on the latest BIOS update for the motherboard? Your post lacks all the info we need, how did you connect the monitor off the DP on your system? Off the board or a discrete GPU? List your specs like so:
CPU:
Motherboard:
Ram:
SSD/HDD:
GPU:
PSU:
Chassis:
OS:
 

Trigg3rHippie

Reputable
Aug 22, 2014
9
0
4,510
0
Are you on the latest BIOS update for the motherboard? Your post lacks all the info we need, how did you connect the monitor off the DP on your system? Off the board or a discrete GPU? List your specs like so:
CPU:
Motherboard:
Ram:
SSD/HDD:
GPU:
PSU:
Chassis:
OS:

Hi, info here:

CPU: i7 9700K + Corsair H60 Hydro
Motherboard: ASUS Maximus X Hero BIOS: 1801 (latest)
Ram: Corsair 163301 Vengeance LPX 32GB (2 x 16GB) 3200MHz
SSD/HDD: SanDisk Extreme SSD 480GB
GPU: Asus Strix GTX 1070
PSU: Corsair TX650
Chassis: In Win GT1
OS: Win10 Pro

LED strips that malfunctioned: https://smile.amazon.co.uk/gp/product/B07GNHS83P/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1 PRO version

DP cable from GPU to monitor
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS