Question Asus PCE-AC56 --- Wits End.

Aug 27, 2019
4
1
15
0
i bought myself the wonderful AC56 from asus. where in my head i was getting an upgrade i was really just setting myself up for failure. this thing only wants to work when it decides to.

I've done every single hotfix everyone recommends and so far one time one thing works and another time something else works. and the windows troubleshooter says the default gateway is not available.

Now the internet works fine on other devices. the wifi is a 802.11n 5ghz. ive done power management settings and manual settings and going into the WINS tab and uninstalling and reinstalling, trying the windows 8.1 drivers instead of the windows 10 drivers.

Now when it works, its a slice of life i tell ya. and it seems to have no problems with my phone hotspot. so my dilemma now is i cant actually access the router/modem because im in a ski resort chalet hotel thing.

I've also changed pcie slots and same thing, it connects says i have internet but nothing works, then it says i have no internet. and when its usually on the verge of working it will say "can't connect to this network"

im at a loss cause my best guess is that the internet here at the resort doesn't like this adapter. or vice versa. im using the absolute latest version of windows 10 (64bit).

To my knowledge ive tried everything under the sun. im at my wits end.




SPECS


Operating System

Windows 10 Pro 64-bit

CPU

AMD Ryzen 9 3900x

RAM

32GB Corsair 3200mhz

Motherboard

Gigabyte X570 GAMING X (AM4)

Graphics

8095MB NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER
 
Last edited by a moderator:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS