Question Bad performance in Warzone / RTX 3070 i7 9700k

stenreisel12

Commendable
Mar 8, 2018
38
0
1,530
0
Hello.

I hope you guys can help me with this but latelly I've been having really bad performance on Warzone (I had the same performance w/ my old 2070 and i5 9600k) where I get around 150 fps.

Specs:

i7 9700k stock
MSI Ventus x2 3070 stock
T-Force 16GB 3000MHz (Was running at 2133MHz but then I turned on XMP and now it's 3000MHz)
750W Focus Gold
If any other specs are needed then let me know.

So, to the problem, I'm getting around 100~150fps and my CPU is running on 90~100% with my GPU at 40~60%.

I got an AIO on my CPU and the temps are good, around 60~ish.
My GPU peaks at 67~

I have the latest driver 461.09

Do you guys have any fixes in mind?

Thank you!!

EDIT: GPU is running on PCIe x16 3.0 @ x16 3.0
EDIT2: Running on 90~110fps mostly, 100~150fps in the menu.
 
Last edited:
Hello.

I hope you guys can help me with this but latelly I've been having really bad performance on Warzone (I had the same performance w/ my old 2070 and i5 9600k) where I get around 150 fps.

Specs:

i7 9700k stock
MSI Ventus x2 3070 stock
T-Force 16GB 3000MHz (Was running at 2133MHz but then I turned on XMP and now it's 3000MHz)
750W Focus Gold
If any other specs are needed then let me know.

So, to the problem, I'm getting around 100~150fps and my CPU is running on 90~100% with my GPU at 40~60%.

I got an AIO on my CPU and the temps are good, around 60~ish.
My GPU peaks at 67~

I have the latest driver 461.09

Do you guys have any fixes in mind?

Thank you!!

EDIT: GPU is running on PCIe x16 3.0 @ x16 3.0
EDIT2: Running on 90~110fps mostly, 100~150fps in the menu.
So, you changed CPU and GPU?
Did you use DDU?
DId you do a clean windows install?
Do you have latest BIOS?
 
Hello.

I hope you guys can help me with this but latelly I've been having really bad performance on Warzone (I had the same performance w/ my old 2070 and i5 9600k) where I get around 150 fps.

Specs:

i7 9700k stock
MSI Ventus x2 3070 stock
T-Force 16GB 3000MHz (Was running at 2133MHz but then I turned on XMP and now it's 3000MHz)
750W Focus Gold
If any other specs are needed then let me know.

So, to the problem, I'm getting around 100~150fps and my CPU is running on 90~100% with my GPU at 40~60%.

I got an AIO on my CPU and the temps are good, around 60~ish.
My GPU peaks at 67~

I have the latest driver 461.09

Do you guys have any fixes in mind?

Thank you!!

EDIT: GPU is running on PCIe x16 3.0 @ x16 3.0
EDIT2: Running on 90~110fps mostly, 100~150fps in the menu.
I'm no expert on Warzone but maybe this can help:
 

dorsai

Distinguished
"...I'm getting around 100~150fps and my CPU is running on 90~100% with my GPU at 40~60%"

You're running with your screen resolution too low...try turning up your screen resolution or the graphics quality settings in game so the GPU is doing the work and not waiting on the CPU.

Ideally you'd be at 95-100% GPU usage and 40-60% on the CPU.
 

ASK THE COMMUNITY