Bios sees 2nd sata drive but xp does not

1492jm

Distinguished
Feb 13, 2012
5
0
18,510
0
Dell 620, XP Pro, 80G Maxtor c: drive, trying to add a 160 G seagate SATA. Bois sees it, HD diagnostics sees and test (passed) but XP does not see it.
Can you help?
 

GenericUser

Distinguished
Nov 20, 2010
109
0
18,710
11
Is there a chance it's not formatted? Are you looking at it through Disk Management? Right click on My Computer, click manage and click on Disk Management. See if the disk is listed in there. If it is there but not formatted, right click on it and click format, and follow the steps in there.
 

1492jm

Distinguished
Feb 13, 2012
5
0
18,510
0
It came from another computer, an HP with XP... Disk Management does not see it.
I followed the directions at theDell support site for adding a storage drive. I thought I would add, format and use it.
 

1492jm

Distinguished
Feb 13, 2012
5
0
18,510
0

The C; Drive is SATA already so I have to assume that drivers are there. BTW, I reinstalled all the DELL drivers, using the service tag # to assure I was downloading the correct drivers.
 

1492jm

Distinguished
Feb 13, 2012
5
0
18,510
0
I just looked in Device Manager, finding different drivers for each SATA drive. I deleted the second, re-booted and a new driver was installed, then found the 2nd drive, asked for another re-boot and....SUCCESS. I now have a storage drive. I had to re-asign drive letters so I have a C: and a D: drive, and an E: for the CD
 

Similar threads


ASK THE COMMUNITY