Question Black screen after installing a new ram

Sep 24, 2021
2
0
10
0
Pc specs:
Mobo: gigabyte GA-A320M-S2H
Cpu: Ryzen 3 3200g
ram: kingston hyperX fury 8gb ddr4 2666mhz cl16

Hi, so I bought this new ram to upgrade my system with, its a Kingston hyperx fury 8gb ddr4 2666mhz cl16. But when I install it into my system my pc wont post and just stuck in a black screen. But when we tried it with another pc it booted up and detected the ram but still has 8 gb even though it says it should be 16 gb. Then I tried the new ram alone with both pc and they just went black screen. Is it just a case of dead ram?

Btw the specs of the other pc
Mobo: gigabyte GA-A320M-S2H
Cpu: Ryzen 5 2600
Ram: Vengence lpx 8gb ddr4 2400mhz
Gpu:gt 710
 
Pc specs:
Mobo: gigabyte GA-A320M-S2H
Cpu: Ryzen 3 3200g
ram: kingston hyperX fury 8gb ddr4 2666mhz cl16

Hi, so I bought this new ram to upgrade my system with, its a Kingston hyperx fury 8gb ddr4 2666mhz cl16. But when I install it into my system my pc wont post and just stuck in a black screen. But when we tried it with another pc it booted up and detected the ram but still has 8 gb even though it says it should be 16 gb. Then I tried the new ram alone with both pc and they just went black screen. Is it just a case of dead ram?

Btw the specs of the other pc
Mobo: gigabyte GA-A320M-S2H
Cpu: Ryzen 5 2600
Ram: Vengence lpx 8gb ddr4 2400mhz
Gpu:gt 710
Could be (partially) faulty RAM, you should check them one by one.
Did you try to reset CMOS/BIOS between changes ?
 
Sep 24, 2021
2
0
10
0
Could be (partially) faulty RAM, you should check them one by one.
Did you try to reset CMOS/BIOS between changes ?
Yep I've tried the new ram on its own with both pc's and both didn't boot. I've also tried reseting bios by removing CMOS battery, still nothing
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS