Black screen

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0
Hi i bought the ECS G41T-M motherboard today and replaced it with my old motherboard.when i start the computer there is no display and no beep codes plz help
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

ECS G41T-M motherboard,celeron 3.2ghz 533fsb cpu,1gb 800mhz kingston and 512mb ddr2 ram,ati radeon x300se hm 256mb graphics card,1xseagate 80gb and 1x hp 20gb hdd,1x samsung multiwriter and 1x dvd rom,250w psu. the old motherboard is a gigabyte ga-vm800pmc motherboard with the same specs...can it be my cpu or psu that is causing the problems?
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

my cpu is not on the motherboard support list could this be the problem?
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

Thanks i think i'l have to go and buy a new cpu on the supportlist coz all of my friends have older computers and cpu's i'l let you know what happens and thanks again for your help i appreciate it
 

SHANEMARINES

Distinguished
Mar 22, 2010
569
0
19,010
11


Maybe your Graphics card slot isn't working or graphics card is broke. I had to get a new graphics card one time because only a black screen and no beep codes. The best way to see if your motherboard is okay would be to only plug the CPU in and the speaker on the motherboard and turn it on. If it has a beep code then write down the timings and google it or post them in the thread you opened. I hope this helps.
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

Hi i just tried it but stil didnt get a post beep.thanks for your help
 

SHANEMARINES

Distinguished
Mar 22, 2010
569
0
19,010
11


Is your speaker okay, big thought is it onboard or external? If its onboard good chance the motherboard is fried. Sorry man, but think if its external maybe just maybe the speaker is broke. Test the speaker somehow if its external.
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

the speaker is external i wil test the motherboard on my friends pc thanks
 

SHANEMARINES

Distinguished
Mar 22, 2010
569
0
19,010
11


You might consider this thread solved cause it could only really be two thing your motherboard or graphics card.
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

i did mention that ECS website shows that my cpu is not supported by my motherboard i have a intel celeron D 356 sl96n 3.33ghz /512/533 fsb cpu and the minium fsb on the site shows 800fsb could this be what is causing the problem?
ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=925&MenuID=69&LanID=0
 

SHANEMARINES

Distinguished
Mar 22, 2010
569
0
19,010
11



Your motherboard supports: LGA775 socket for latest Intel® Core 2 Quad /Core 2 Duo / Pentium Dual-core /Celeron processors
FSB 1333/1066 MHz.

Your CPU: CPU-CD-352 - Intel Celeron D 3.2GHz 533FSB L2 512KB LGA775

This could be your problem the only way to test it would be to get a CPU made for that motherboard.

Here's one that I found for you: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819116091 $79.99

Spec's:
Model
Brand Intel
Processors Type Desktop
Series Pentium Dual-Core
Model BX80571E6300
CPU Socket Type
CPU Socket Type LGA 775
Tech Spec
Core Wolfdale
Multi-Core Dual-Core
Name Pentium E6300
Operating Frequency 2.8GHz
FSB 1066MHz
L2 Cache 2MB
Manufacturing Tech 45 nm
64 bit Support Yes
Thermal Design Power 65W
Cooling Device Heatsink and Fan included
Manufacturer Warranty
Parts 3 years limited
Labor 3 years limited

I really don't think your CPU is the problem no matter what you should be getting beep codes. I think you really need to have your motherboard serviced or looked at. Some places will test it for free.
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

thanks i will buy a new cpu if that does not work i will take the board in for tests.i wil have to buy the cpu here in south-africa and was thinking of buying the celeron 430 at R429.00
 

SHANEMARINES

Distinguished
Mar 22, 2010
569
0
19,010
11


Cool I really hope I helped you out on here.
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

sorry not yet i tested my old cpu and it worked 100% but still have to wait 1 more day for my new cpu i'l let you know thnx
 

SHANEMARINES

Distinguished
Mar 22, 2010
569
0
19,010
11


So you got a DOA CPU? Wow Thats crazy never had that happen, I mean I've even dropped my CPU and bent the PINs back with a credit card.


Disclaimer: Never drop your CPU and bend the PINs back with a credit card.
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

hey i got my new cpu 2day and my pc is running 100% thanx for all your help guys :) i really appreciate it
 

SHANEMARINES

Distinguished
Mar 22, 2010
569
0
19,010
11


Thats awesome! I'm glad to here your computer is running great! So this thread is solved correct?
 

HILLA

Distinguished
Mar 19, 2010
18
0
18,510
0

Yes its SOLVED THANKS A LOT :)
 

ASK THE COMMUNITY

Latest posts