[SOLVED] Blank screen after switch to UEFI boot (solved)

Klownnn

Distinguished
Oct 19, 2014
4
0
18,510
1
Hi everyone,
When I first setup this PC, I cloned my previous SSD to the new one and I remember I had to change boot option from UEFI to Legacy.
I want to do a clean install of W10 to then upgrade it to W11.
Not careful enough, I changed my boot from CSM to UEFI, using MSI Bios, thinking I'll then use the USB bootable W10 setup. My mothercard is a B660M.
The reboot didn't go well : blank screen and 0 access to BIOS, trying Delete (the usual one), F5, F8, F11 etc.

I have tried :
  • remove CMOS battery during 10 minutes
  • use a metal piece on motherboard PIN for reset BIOS
  • remove graphic card
  • use HDMI motherboard port
  • use Displayport motherboard port
As I understand from the first setup and now, my boot is MBR and not GPT.
Maybe the switch to UEFI also activated secrute boot and so the problem is also there ?

I have no idea how to fix it.

Thanks a lot !
 

Klownnn

Distinguished
Oct 19, 2014
4
0
18,510
1
OK I found the solution. Remove and plug back the GPU after 20 minutes without the CMOS battery worked :) I don't know how to put the thread to Solved!
 

Klownnn

Distinguished
Oct 19, 2014
4
0
18,510
1
By the way, I noticed that after removing CMOS battery, the first "boot" is like 5 seconds and... without doing anything, it turns off and boot again.
 

Klownnn

Distinguished
Oct 19, 2014
4
0
18,510
1
OK I found the solution. Remove and plug back the GPU after 20 minutes without the CMOS battery worked :) I don't know how to put the thread to Solved!
 

ASK THE COMMUNITY