Question Broken Graphic Card

Apr 11, 2021
17
0
10
0
So i just bought a old graphic card,Amd Radeon HD 7730 and i tried to install that to my computer.The GPU fan still running good but when i plug the cable,my screen doesn't show anything and when i plug the cable to the motherboard (on board GPU) the screen light up.I enter the device manager and it didn't detect the HD 7730.Plz help.I checked the gpu and the inside core doesn't get hot,it's not too cold but not hot at all.They said that this is a dead GPU.Any solution?
 
Apr 11, 2021
17
0
10
0
Who told you that? The seller?
If yes, why are you surprised it doesn't work?
If no, they are probably right.

If you are interested in fixing it, it's probably not worth the effort, time and money.
I tried to give it back to them but they didn't accept it.So i have to give the web (Shoppe VN) more proof.I will tried one more time and if it doesn't work i think i will film a video and send the web for my money back
 
Apr 11, 2021
17
0
10
0
Who told you that? The seller?
If yes, why are you surprised it doesn't work?
If no, they are probably right.

If you are interested in fixing it, it's probably not worth the effort, time and money.
I really just want a 5$ GPU which can handle minecraft.I don't really got that much money LOL/
 
So i just bought a old graphic card,Amd Radeon HD 7730 and i tried to install that to my computer.The GPU fan still running good but when i plug the cable,my screen doesn't show anything and when i plug the cable to the motherboard (on board GPU) the screen light up.I enter the device manager and it didn't detect the HD 7730.Plz help.I checked the gpu and the inside core doesn't get hot,it's not too cold but not hot at all.They said that this is a dead GPU.Any solution?
Can you list the rest of your system spec?

There may be a setting in the motherboard bios that needs to be changed for the GPU to be detected. You can also try pulling the GPU out and inserting it back into the PCIE slot to see if it wasn't properly inserted before.
 
Reactions: spentshells

DSzymborski

Polypheme
Moderator
I tried to give it back to them but they didn't accept it.So i have to give the web (Shoppe VN) more proof.I will tried one more time and if it doesn't work i think i will film a video and send the web for my money back
Again, who is "they?" If the seller told you it was broken, I'm not sure what your complaint is. Being a bit more clear would greatly assist us in helping you. If the GPU had been working, you wouldn't get it for $5.
 
Reactions: spentshells
Apr 11, 2021
17
0
10
0
Can you list the rest of your system spec?

There may be a setting in the motherboard bios that needs to be changed for the GPU to be detected. You can also try pulling the GPU out and inserting it back into the PCIE slot to see if it wasn't properly inserted before.
Full spec:
Motherboard:GA-H61M-DS2 rev 5.0
Cpu: Intel Pentium G2030
Ram: 4gb 1333mhz (dual channel)
Bios:F6
PSU: Jetek G300
I am using HDD 250gb from Seagate
 
Well it certainly seems dead
go into the bios and change to pcie display
turn the computer off and unplug it
pull the card out
pull out the motherboard battery
wait 5 mins
put the battery back in
put the card back in
plug in the display cable to the video card
power up the computer
if you see video good
if you do not I bet you got a bumb card
also don't plan on getting 300fps even if the card does work
 

David0ne86

Upstanding
Mar 11, 2021
322
80
290
10
LMAO 300 fps on minecraft with a 7730. Dude must be trolling. Besides why in the f would you need 300 fps on minecraft. That damn e sport minecraft tournament must be tight, i need 54867548 fps!!!11!!!11
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS