Build for Deep Learning/Home Server on Ubuntu

May 20, 2018
1
0
10
After initial feedback, I've put together a potential build on pcpartpicker:

https://pcpartpicker.com/user/j2schmit/saved/#view=XdKWXL

How's that look?

(see below for original post)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
HI ALL,
THIS IS MY FIRST TIME POSTING ON THE FORUM, AND I AM LOOKING FOR ANY INPUT/ADVICE ON THE FOLLOWING BUILD FOR A Cyberpower GAMER INIFINTY XLC DESKTOP (on sale for memorial day). I WILL NOT BE USING IT FOR GAMING, AND I WILL BE USING UBUNTU 18.04. IT WILL PRIMARILY SERVE AS MY DEEP LEARNING RIG AND HOME SERVER, SO I WILL GENERALLY BE SSH INTO IT FROM MY LAPTOP TO RUN JOBS FOR TRAINING ALGORITHMS AND DOING CODE DEVELOPMENT. A GOOD GPU IS A BIG PRIORITY ALONG WITH SOLID RAM AND A NICE MOTHERBOARD. MY BUDGET IS IN THE LOW 2000'S.
ANY FEEDBACK OR SUGGESTIONS WOULD BE GREATLY APPRECIATED.

*BASE_PRICE: [+2035]
BLUETOOTH: None
CABLE: None
CAS: Syber XL Series E-ATX Full-Tower Gaming Case w/ USB 3.0, 7 Color RGB & Full Side Tempered Window Panel [-16]
CASUPGRADE: None
CC: None
CD: None
CD2: None
COOLANT: None
CPU: Intel® Core™ Processor i7-8700K 3.70GHZ 12MB Intel Smart Cache LGA1151 (Coffee Lake)
CS_FAN: Default case fans
ENGRAVING: None
EVGA_POWER: None
FA_HDD: None
FAN: Corsair Hydro Series H60 120mm Liquid CPU Cooling System w/ Copper Cold Plate (Single Standard 120MM Fan)
FLASHMEDIA: None
FREEBIE_CU: None
FREEBIE_HD1: Free 2TB 7200 RPM Hard Drive with Single SSD Purchase for all Desktops [+0]
FREEBIE_MN: None
FREEBIE_WAP: None
HDD: 512GB Samsung 860 PRO Series SATA-III 6 Gb/s SSD - Seq R/W: Up to 560/530 MB/s, Rnd R/W up to 100/90k [+119] (Plus 32GB Intel Optane Memory SSD Acceleration 4X Faster (Primary OS Drive) [+39])
HDD2: None
HEADSET: None
IUSB: Built-in USB 2.0 Ports
KEYBOARD: GIGABYTE FORCE K83 Cherry MX Mechanical Key Switch Gaming Keyboard [+13] (Cherry MX RED)
MEMORY: 32GB (16GBx2) DDR4/3000MHz Dual Channel Memory [+240] (ADATA XPG Z1)
MONITOR: None
MOPAD: None
MOTHERBOARD: ASUS PRIME Z370-P ATX w/ USB 3.1, 2 PCIe x16, 3 PCIe x1, 6 SATA3, 2 M.2 SATA/PCIe [Intel Optane Ready] [+2]
MOUSE: CyberpowerPC Standard 4000 DPI with Weight System Optical Gaming Mouse
NETWORK: Intel EXPI9301CTBLK Network Adapter 10/ 100/ 1000Mbps PCI-Express [+34]
OVERCLOCK: No Overclocking
POWERSUPPLY: 850 Watts - Corsair TX-M Series TX850M 80 PLUS GOLD Certified Semi-Modular Ultra Quiet Power Supply [+77]
PRO_WIRING: Professional Wiring for All WIRING Inside The System Chassis - Minimize Cable Exposure, Maximize Airflow in Your System [+19]
RUSH: Standard processing time: ship within 12 to 15 Business Days
SERVICE: 3 Years FREE Service Plan (INCLUDES LABOR AND LIFETIME TECHNICAL SUPPORT)
SLI_BRIDGE: None
SOUND: HIGH DEFINITION ON-BOARD 7.1 AUDIO
SPEAKERS: None
USBHD: None
USBX: None
VIDEO: EVGA GeForce® GTX 1080 Ti SC GAMING iCX Black Edition 11GB GDDR5X (Pascal)[VR Ready] [+19] (Single Card)
VIVE_HEADSET: None
WARRANTY: STANDARD WARRANTY: 1 Year Parts WARRANTY
WNC: TP-LINK Archer T9E AC1900 Wireless Dual Band PCI Express Card [+79]
WTV: None
_PRICE: (+2600)