Question Cant get sound to come from all speakers on a 4.1 system with MSI MB

makugx

Distinguished
Mar 11, 2010
120
0
18,680
0
I'll make this super quick without many details.

MSI GAMING 970
LOGITECH z 560 4.1
WIN 10 64

ISSUE: can't get the sound to come out from all speakers.
I've tried every configuration possible in the back panel of the MSI mobo. (6 inputs)
No luck.

I see the sound line on the volume bar going up and down with the waves, however I can't hear it.
It's not muted cuz I've checked every possible configuration
and control panel setting.


Alternatively, I bought a SOUND BLASTER ZX cuz I gave up. Trying to see if that'll work



Thank you so much for helping!! Don't want to take too much of your time!
 
Last edited:

makugx

Distinguished
Mar 11, 2010
120
0
18,680
0
stick with 1 thread
Greetings

W10
PC MSI 970 GAMING Mobo.
4.1 speaker setup
Sound blaster audio card Zx
Can't get the speakers to work properly in surround sound.

WHEN sound blaster control panel on HEADPHONES = FRONT speakers only work
When Sound blaster control panel on SPEAKERS = REAR speakers only work





Sound blaster control panel doesn't seem to be cooperating.
When switching to SPEAKERS
it will play all the front speakers (left, right, center , sub)
when I put it on headphones.
And turn on 5.1 from SOUND configuration on windows control panel, it sounds on the rear speakers only, as if they were every speaker.

it's the 3rd day I'm trying to figure out wtf is up with this. Been looking all over. I'm losing my patience.

help!

Thanks
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS