[SOLVED] Changed cpu voltage in bios, but the voltage won't change

Mar 29, 2020
52
1
45
3
Hi, I was looking for a stable overclock with ryzen master. And i found 4ghz at 1.26875v is stable. then i tried overclock my cpu to 4ghz at 1.26875v via bios. but when I saw it on the ryzen master, the cpu voltage didn't change, it showed 1.4v cpu voltage. here is a picture of my bios https://drive.google.com/file/d/1imfp0waqd31XLX6Mnhn--82k4QNAg5SX/view?usp=sharing . these are my specs :
cpu : ryen 3 3200g
mobo : asrock b450m hdv r4.0
ram : geil evo potenza 2666 2x4gb
cpu cooler : deepcool gammax 400s
 

EridanusSV

Proper
Aug 16, 2020
243
35
120
4
LMAO. I was having that problem this morning. Just clear CMOS or set voltage back to Auto.

Check my CPU-Z validation in my signature below.

If you launch your CPU-Z, you'd see that it's reporting a different vcore than RM.

Check the image below, it says 1.09 instead of a manual 1.33750, you need to make sure Ryzen Master profile is on Default. If it's in Game, Creator, Profile 1 or 2. They will override it.
View: https://imgur.com/FegN59r
 
Mar 29, 2020
52
1
45
3
LMAO. I was having that problem this morning. Just clear CMOS or set voltage back to Auto.

Check my CPU-Z validation in my signature below.

If you launch your CPU-Z, you'd see that it's reporting a different vcore than RM.

Check the image below, it says 1.09 instead of a manual 1.33750, you need to make sure Ryzen Master profile is on Default. If it's in Game, Creator, Profile 1 or 2. They will override it.
View: https://imgur.com/FegN59r
in my case, cpu-z shows the same with ryzen master, and so does hwinfo
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS

Latest posts