Question Clean Install windows, games crash in minutes and computer shuts off

wfg6894

Commendable
Dec 1, 2016
8
0
1,510
0
Basically, I reinstalled windows and I also reset the cmos trying to fix another issue. Now everytime I start a game it generally runs for a few moments and then crashes, either to desktop or crashes the computer completely. Additionally, I ran a prime test and it crashed the first two times when I did a blend test and then the small test but hasnt crashed since on those tests. The cpu only gets up to about 54 degrees celsius under load. And gpu never about 50

Source
Windows

Summary
Hardware error

Date
‎4/‎21/‎2019 12:59 AM

Status
Report sent

Description
A problem with your hardware caused Windows to stop working correctly.

Problem signature
Problem Event Name: LiveKernelEvent
Code: 141
Parameter 1: ffffd08504595010
Parameter 2: fffff8067776e9f0
Parameter 3: 0
Parameter 4: 0
OS version: 10_0_17763
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
OS Version: 10.0.17763.2.0.0.256.48
Locale ID: 1033

Extra information about the problem
Bucket ID: rejected_by_rule
Server information: dcb3b2f7-89d9-463c-a7e0-bb37f343ce0f


Dump Files and NFO System file
https://1drv.ms/f/s!AkB3Uttavj9KolfDs-0DbGjnegSg
 

wfg6894

Commendable
Dec 1, 2016
8
0
1,510
0
Alright thank you, From what Ive noticed is that it does eventually crash when testing the CPU. It wasnt like this until I reinstalled windows on it but I also did move my computer when doing this. The things Ive seen so far is that its probably something tied to the CPU or motherboard.
 

AllanGH

Notable
Mar 10, 2019
1,173
195
940
29
Moved your computer......

To another city....another side of the room....another room?

Is the circuit that it is on heavily loaded, or have electrically noisy devices connected to it? (Refrigerator, air conditioner, fax machine, another computer....etc.)

Do you have a UPS / Power Line Conditioner between the computer and the power mains?
 

gardenman

Reputable
Herald
Hi, I ran the dump files through the debugger and got the following information: https://pste.eu/p/bhnM.html
File information:042019-8156-01.dmp (Apr 21 2019 - 01:49:59)
Bugcheck:WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
Probably caused by:AuthenticAMD (Process: System)
Uptime:0 Day(s), 0 Hour(s), 00 Min(s), and 02 Sec(s)

File information:042019-7718-01.dmp (Apr 21 2019 - 02:23:32)
Bugcheck:WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
Probably caused by:memory_corruption (Process: SteamService.exe)
Uptime:0 Day(s), 0 Hour(s), 00 Min(s), and 49 Sec(s)

File information:042019-7531-01.dmp (Apr 20 2019 - 21:41:08)
Bugcheck:VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (119)
Probably caused by:memory_corruption (Process: System)
Uptime:0 Day(s), 0 Hour(s), 00 Min(s), and 29 Sec(s)

File information:042019-13234-01.dmp (Apr 20 2019 - 21:56:30)
Bugcheck:WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
Probably caused by:AuthenticAMD (Process: System)
Uptime:0 Day(s), 0 Hour(s), 00 Min(s), and 02 Sec(s)
Those are some short uptimes. Two seconds for the first and last crash.

There's 3 revisions of your motherboard. I'm not sure which one you have.
Here is the page for version 1.2 (which has links to the other 2 versions):
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-78LMT-S2-rev-12#support-dl

This information can be used by others to help you. I can't help you with this. Someone else will post with more information. Please wait for additional answers. Good luck.
 

wfg6894

Commendable
Dec 1, 2016
8
0
1,510
0
Hi, I ran the dump files through the debugger and got the following information: https://pste.eu/p/bhnM.html
File information:042019-8156-01.dmp (Apr 21 2019 - 01:49:59)
Bugcheck:WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
Probably caused by:AuthenticAMD (Process: System)
Uptime:0 Day(s), 0 Hour(s), 00 Min(s), and 02 Sec(s)

File information:042019-7718-01.dmp (Apr 21 2019 - 02:23:32)
Bugcheck:WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
Probably caused by:memory_corruption (Process: SteamService.exe)
Uptime:0 Day(s), 0 Hour(s), 00 Min(s), and 49 Sec(s)

File information:042019-7531-01.dmp (Apr 20 2019 - 21:41:08)
Bugcheck:VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (119)
Probably caused by:memory_corruption (Process: System)
Uptime:0 Day(s), 0 Hour(s), 00 Min(s), and 29 Sec(s)

File information:042019-13234-01.dmp (Apr 20 2019 - 21:56:30)
Bugcheck:WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
Probably caused by:AuthenticAMD (Process: System)
Uptime:0 Day(s), 0 Hour(s), 00 Min(s), and 02 Sec(s)
Those are some short uptimes. Two seconds for the first and last crash.

There's 3 revisions of your motherboard. I'm not sure which one you have.
Here is the page for version 1.2 (which has links to the other 2 versions):
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-78LMT-S2-rev-12#support-dl

This information can be used by others to help you. I can't help you with this. Someone else will post with more information. Please wait for additional answers. Good luck.
So it seems like my brother didn’t update the chipset and that is why thank you for the post.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS