Question comp will not recognize headset through anything but usb

Jun 25, 2019
2
0
10
0
After i changed motherboards in my comp, about a week or so later nothing will be recognized in any 3.5 port, front and back. It shows that there just isn't anything plugged in to begin with. I know that the front panel has power at least because the usb's work. I ended up getting a 3.5 to usb adapter and then it shows up. I have tried uninstalling/reinstalling drivers through device manager, and have checked multiple times to make sure they are up to date. I have amd high definition audio.
 

Lutfij

Titan
Moderator
What were your initial system's specs? List them like so:
CPU:
Motherboard:
Ram:
SSD/HDD:
GPU:
PSU:
Chassis:
OS:

If you changed the motherboard, did you reinstall your OS after replacing it? Speaking of OS, did you create your bootable installer using Windows Media Creation Tools(assuming you're working with 8.1/10)?
 
Reactions: infinatefail
Jun 25, 2019
2
0
10
0
CPU: ryzen 5 1600
Motherboard: (CURRENT)-ASUS TUF B450-Plus Gaming Motherboard (ATX) (INITIAL)-GIGABYTE B450 Gaming X,
Ram: G.SKILL 16GB (2 x 8GB) Flare X Series DDR4 PC4-19200 2400MHz
SSD/HDD: na
GPU: amd rx 580
PSU: seasonic 80 bronze, around 550W or 600W, not completely sure
Chassis: Sama Ark ATX tower blue
OS: windows 10 home 64-bit

I did not fresh install windows when I replaced motherboard. And no on that second half.

If there is anything else you need to know or test/try out then just let me know
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS