Question Corsair Vengence RGB pro problem with x99

Aliency

Honorable
Apr 8, 2015
41
0
10,530
0
Hello guys,

I have recently upgraded my memory from 16gb HyperX (CL15) @ 3000mhz to the Corsair Vengence RGB pro (CL16) quad kit 32gb @ 3200mhz.

My pc wont event make it to the BIOS most of the times. I have managed to make it to the BIOS only once to reset all settings to default except the Memory; I left it on XMP as this is the only option from the Corsair memory. Again the system failed to make it to the BIOS after resetting all settings. The error codes coming on the motherboard are: bd and bf.

Did anyone experienced similar issues? - Any help will be really appreciated

Thanks


Below is my current build full specs:
-x99 rampage v extreme (Bios version 3902)
-5960x @4.2ghz all cores
-HyperX HX430C15PB3/8 Predator DDR4 8 GB, 3000 MHz CL15 DIMM XMP
-1500 PSU corsair
-2x 2080TI
-cpu cooler: thermaltake 360 AIO floe riing
 
Apr 9, 2020
29
4
45
7
Clear cmos and disable the xmp profile and try it with 2 ram sticks (left side only). If you can boot, insert the remaining ram sticks.

Edit: if you can boot set ram to 2666Mhz for now.
 
Last edited:

Aliency

Honorable
Apr 8, 2015
41
0
10,530
0
Clear cmos and disable the xmp profile and try it with 2 ram sticks (left side only). If you can boot, insert the remaining ram sticks.

Edit: if you can boot set ram to 2666Mhz for now.
I have managed to boot with your recommendation but at 2133mhz with all sticks on the left! - any other way I can get them to work properly?

Thanks!
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS