Question Cpu powers on, but stuck at oem logo ( motherboard oem logo )

kumarayush2104

Commendable
Jun 9, 2018
7
0
1,510
0
I bought a custom built pc, everything was working fine, suddenly when i started my pc today the red light ( HDD LIGHT) keeps on and doesnt go past motherboard oem logo, after few minutes it says no bootable device found, and after restart it reads the hard disk,

what i have tried:-

  1. cleaning ram
  2. bios reset (cmos)
  3. tried using a different sata slot
  4. reseating the components which i can do
But, none of them works, i guess power supply have some problem ( but it was working fine till yesterday) and hard disk is pretty new ( 3-4 months old )

Please help me to solve this, its very annoying when you have urgent work


Thanks in advance
 

Ferimer

Distinguished
Aug 19, 2011
851
71
19,090
17
I bought a custom built pc, everything was working fine, suddenly when i started my pc today the red light ( HDD LIGHT) keeps on and doesnt go past motherboard oem logo, after few minutes it says no bootable device found, and after restart it reads the hard disk,

what i have tried:-

  1. cleaning ram
  2. bios reset (cmos)
  3. tried using a different sata slot
  4. reseating the components which i can do
But, none of them works, i guess power supply have some problem ( but it was working fine till yesterday) and hard disk is pretty new ( 3-4 months old )

Please help me to solve this, its very annoying when you have urgent work


Thanks in advance
When you were in teh BIOS you made sure to go through the Bootable drive options? to ensure that the OS drive is selected first?
 

ASK THE COMMUNITY