Question Custom Pc Build asus Maximus Xiii extreme

Aug 4, 2021
2
0
10
0
Dear
I have problems whit start up of my new custom built, when start up it give fault codes whatch video.
Somthimes my pc freeze on load vga in bios.
my screens dont tun always on
It also crash in windows.

Motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. ROG MAXIMUS XIII EXTREME (LGA1200)
CPU : intel core i9 11900K
Ram : 32GB
Storage:931GB Samsung SSD 970 EVO Plus 1TB
1863GB Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti AORUS My GPU is connected whit an riser 3.0 cooler master
Operating system: windows 10 pro
PSU : crosair 1000x

View: https://youtu.be/w3GLJsYM0gQ
 
Last edited:

Lutfij

Titan
Moderator
Welcome to the forums, newcomer!

You forgot to mention the make and model of your PSU. What version of Windows 10 are you working with? Can you get into BIOS and remain there indefinitely? While there, check and see what BIOS version you're on at the time of writing.
 
Aug 4, 2021
2
0
10
0
Welcome to the forums, newcomer!

You forgot to mention the make and model of your PSU. What version of Windows 10 are you working with? Can you get into BIOS and remain there indefinitely? While there, check and see what BIOS version you're on at the time of writing.
 
Last edited:
Nov 10, 2021
1
0
10
0
Dear
I have problems whit start up of my new custom built, when start up it give fault codes whatch video.
Somthimes my pc freeze on load vga in bios.
my screens dont tun always on
It also crash in windows.

Motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. ROG MAXIMUS XIII EXTREME (LGA1200)
CPU : intel core i9 11900K
Ram : 32GB
Storage:931GB Samsung SSD 970 EVO Plus 1TB
1863GB Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti AORUS My GPU is connected whit an riser 3.0 cooler master
Operating system: windows 10 pro
PSU : crosair 1000x

View: https://youtu.be/w3GLJsYM0gQ
Hey there - I hope you got this fixed since it's from a while ago. Risers haven't worked well with this MOBO since it's PCIE 4.0 compatible and risers are not. You have to go into the BIOS and customize selections if you are going to use the riser and want it to communicate with the older protocol.

To my knowledge, this works: https://www.amazon.com/LINKUP-RX6900XT-High-Speed-Gen4┃Universal-Compatible/dp/B08XN26DRZ?th=1

Also, the fault code it's getting stuck on is the "Post-Memory system agent initialization" so it seems like it's not a huge fan of your RAM. What's the speed? Brand? And do you have them in the proper configuration according to the manual?
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS