Question Disconnecting on every peer to peer connection

Claudey

Reputable
Jun 27, 2016
9
0
4,510
0
Router: Netgear R6250
Modem: iPhotonix 6403
Motherboard: MSI x470
OS: Windows 10
ISP: Summit Broadband, hardwired to my PC via ethernet cable.
4 Devices actively connected


Whenever I try to play any games on my consoles or PC that require me to connect directly to another player as a host, the internet to my PC goes out for approx 5 mins. If I were to unplug my ethernet cable and switch ports around, it would instantly be back up, but I still cannot connect to other people.

Some scenarios that this may occur:

ANY SERVER BROWSER IN ANY GAME, D/C'S my internet when it attempts to load.
I cannot 1v1 my friends on Melee with Netplay. It simply says I cannot connect. They can't connect to me either.
I cannot play Halo on PC at the moment, since most matches are hosted by other players.

It's really frustrating. I tried resetting my NAT type, flushing my DNS, and still no luck. I was told to disable DMZ in the router settings, but I've seen many warnings online that says not to do this, since it isn't very secure.

At the moment, the only solution I have to this issue is to use a VPN on my PC to play these games (with somewhat high latency,) and to play off my phones wifi hotspot for my consoles (with EXTREMELY HIGH latency.)

Any ideas? Any help is much appreciated. If I need to provide more info, just let me know, apologies if this is vague at all.
 

Claudey

Reputable
Jun 27, 2016
9
0
4,510
0
I have full admin rights.

Here are the results of ipconfig /all:

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : DESKTOP-7BCH60U
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GbE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-D8-61-2C-13-52
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e9a2:466b:75b3:6c0c%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, December 11, 2019 9:15:09 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Friday, December 20, 2019 9:05:14 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 100718689
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-24-18-99-F3-00-D8-61-2C-13-52
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

____

Here are the router logs when I try to use an In-game server browser from Valve:

[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:22:32
[DHCP IP: (192.168.1.14)] to MAC address F4:06:16:EF:C4:1B, Thursday, Dec 19,2019 09:22:30
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:22:24
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:22:14
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:20:13
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:20:03
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:19:53
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:17:51
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:17:41
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:17:31
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:15:25
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:15:15
[WLAN access rejected: incorrect security] from MAC B8:2C:A0:19:AB:65, Thursday, Dec 19,2019 09:15:05
[Admin login] from source 192.168.1.2, Thursday, Dec 19,2019 09:14:38
 
Last edited:

Claudey

Reputable
Jun 27, 2016
9
0
4,510
0
Side note: It may be because my NAT type is 3, and I have NO idea how to change this. If ANYONE knows how to change NAT type 3 (also known as NAT type D), please let me know. This is super frustrating. Thanks!
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS