Question DisplayPort 1.2 MST on Windows 10 Issue

Jun 11, 2021
1
0
10
0
Hey all.

I have a functioning DisplayPort MST setup. You can find all the hardware I'm using here:
Monitors
DP Cables
DP Hub
PC

I know this setup functions. The DP monitors work as intended both in the BIOS, and on USB-loaded Ubuntu.

I have updated all drivers that I can think to update, and have reinstalled them many times. I factory reset my GPU & its software, upgrading to experimental versions and downloading what is probably just more AMD bloat that won't really help me.

I have tried using only the DP monitors, set at their lowest resolutions and refresh rates. Nothing I have tried has gotten me anywhere close to figuring out the issue.

The monitors appear to work while windows is booting (shows the BIOS logo, the Windows logo, etc), but one of them becomes disconnected as soon as the Log in screen is loaded.

At this point, one of the monitors appears to be permanently disconnected by Windows.


Any attempt to change my display settings results in the error, "The display settings could not be saved. Please try a different combination of display settings."

I previously had a theory that my unactivated windows install was causing issues, but after activating and reinstalling and cleaning my SSD, this issue is still present.

I hope someone has an idea of what the problem could be here. It has to be with windows yeah? I'm just not sure what I can do beyond the full reinstall I've already done.

Thanks,
reze
 

revodo

Great
Jun 10, 2021
165
22
95
2
I remember reading about a specific issue with Windows and multi monitor setups using DisplayPort. I'll try to find it again.
 

ASK THE COMMUNITY