Question Dram light on Aorus b450 pro wifi

Sep 23, 2020
4
0
10
0
Hi I tried looking for as much help as I could before I posted but I'm out of ideas. Here is my system.

Gigabyte Aorus b450 pro wifi motherboard
Sapphire Pulse Rtx 5700xt
Corsair CX 550m power supply
R7 2700x
16g (8x2) g.skill ripjaw ddr 3200
Barracuda 2tb hd
500g wd blue sn550 nvme m.2

First of all I built this computer late spring/early summer and has run fine until now.

My computer froze after sitting idle for an hour or so. After restarting nothing displayed on screen and red DRAM light was on in MB.

I removed and reset video card and processor, checking for bent pins. I tried 1 ram in every slot, and even tried different ram my brother uses in a similar setup. I tried cmos, nothing worked.

I did notice the rgb lights on the MB, which are usually on as long as it is plugged in are not lighting up, they flash when power is plugged in then go dead. All other fans and lights in computer start. Is there anything else I could try at this point or is the motherboard dead?
 

egda23

Prominent
Jun 14, 2020
591
104
640
20
Hi I tried looking for as much help as I could before I posted but I'm out of ideas. Here is my system.

Gigabyte Aorus b450 pro wifi motherboard
Sapphire Pulse Rtx 5700xt
Corsair CX 550m power supply
R7 2700x
16g (8x2) g.skill ripjaw ddr 3200
Barracuda 2tb hd
500g wd blue sn550 nvme m.2

First of all I built this computer late spring/early summer and has run fine until now.

My computer froze after sitting idle for an hour or so. After restarting nothing displayed on screen and red DRAM light was on in MB.

I removed and reset video card and processor, checking for bent pins. I tried 1 ram in every slot, and even tried different ram my brother uses in a similar setup. I tried cmos, nothing worked.

I did notice the rgb lights on the MB, which are usually on as long as it is plugged in are not lighting up, they flash when power is plugged in then go dead. All other fans and lights in computer start. Is there anything else I could try at this point or is the motherboard dead?
Can you try with you brother's PSU ?
If no change, it could be the CPU as well. It contains the memory controller
 
Sep 23, 2020
4
0
10
0
I just tried, booted up just fine. Now to see if I bought the warranty from microcenter or if I have to wait to get it shipped from amd haha.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS