Question DRAM not detected

Aug 23, 2019
10
0
10
0
I've been through everything I've seen but my pc still won't post. My Specs are:

Motherboard: MSI AMD MPG X570 GAMING EDGE WIFI
CPU: Ryzen 5 2600X
RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB (1x16GB) DDR4 3200Mhz
PSU: Cooler Master MWE Gold 650W 80 Plus Gold
Videocard: MSI NVIDIA GeForce RTX 2060 GAMING Z 6GB
Boot Drive: Samsung 970 EVO PLUS 250GB M.2 NVMe

When the computer is turned on all my components light up and fans spin. The EZ Debug light quickly lights up the CPU, but then swiftly changes to DRAM.
I have checked the CPU and saw no bent pins. I have swapped ram into different DIMM slots, as well as testing another stick of ram in the system. I took out the CMOS battery for about an hour and updated the BIOS through flashback+ to the latest version (7C37v12). What else can I do to try and fix my system or is it clearly a faulty motherboard?
 
Double check all your power cables.
Try booting with your video card in the 2nd x16 slot.
Try booting without your SSD connected to see if you can get into the BIOS.
If nothing else works, remove your motherboard from the case and try booting outside the case.
 
Aug 23, 2019
10
0
10
0
Sorry, but I forgot to mention that I have tried the other PCIe slot and that I took the system outside of the case. I'll try the system without the SSD
 
Aug 23, 2019
10
0
10
0
I had de-constructed my pc before posting so I had to just re-construction my computer without the SSD, and it appears a new problem has arrived. Now only the CPU EZ debug led is lit up and the pc still wont post
 
Aug 23, 2019
10
0
10
0
The cables were plugged in properly and I checked if the CPU pins were bent, they weren't. Is it possible that the light is on since there is no boot drive? I have a
HDD I can plug in.
 

ASK THE COMMUNITY