Question Dual Monitor Lag

Feb 15, 2022
5
1
15
0
I've recently upgraded my computer by quite the bit and now I'm having troubles??? I don't quite understand how/why.
Old Specs
Motherboard: ROG Crosshair VII
CPU: Ryzen 1700X 8 Core 16 Threads
GPU: MSI 1080ti
RAM: G.Skill DDR4 3200

PSU: Thermaltake 1050W Plat

New Specs
Motherboard: MSI MPG X570
CPU: Ryzen 9 5900X 12 Core 24 Threads
GPU: MSI 3080ti
RAM: G.Skill DDR4 3200

PSU: Thermaltake1050W Plat

so with my old build I never had any latency/lag using my dual screen 4k 60hz screens. It's only now that I upgraded am I getting lag on everything every second for...whatever reason using both monitors. Using just one I'm fine though. also no changed in my screens either.
 
I've recently upgraded my computer by quite the bit and now I'm having troubles??? I don't quite understand how/why.
Old Specs
Motherboard: ROG Crosshair VII
CPU: Ryzen 1700X 8 Core 16 Threads
GPU: MSI 1080ti
RAM: G.Skill DDR4 3200

PSU: Thermaltake 1050W Plat

New Specs
Motherboard: MSI MPG X570
CPU: Ryzen 9 5900X 12 Core 24 Threads
GPU: MSI 3080ti
RAM: G.Skill DDR4 3200

PSU: Thermaltake1050W Plat

so with my old build I never had any latency/lag using my dual screen 4k 60hz screens. It's only now that I upgraded am I getting lag on everything every second for...whatever reason using both monitors. Using just one I'm fine though. also no changed in my screens either.
Uninstall the GPU drivers and reinstall. There should be a option in the nividia launcher to do a fresh start also make sure you bios is up to date and mobo drivers are installed
 
I've recently upgraded my computer by quite the bit and now I'm having troubles??? I don't quite understand how/why.
Old Specs
Motherboard: ROG Crosshair VII
CPU: Ryzen 1700X 8 Core 16 Threads
GPU: MSI 1080ti
RAM: G.Skill DDR4 3200

PSU: Thermaltake 1050W Plat

New Specs
Motherboard: MSI MPG X570
CPU: Ryzen 9 5900X 12 Core 24 Threads
GPU: MSI 3080ti
RAM: G.Skill DDR4 3200

PSU: Thermaltake1050W Plat

so with my old build I never had any latency/lag using my dual screen 4k 60hz screens. It's only now that I upgraded am I getting lag on everything every second for...whatever reason using both monitors. Using just one I'm fine though. also no changed in my screens either.
I would post a link to the mobo drivers but I don't know what model x570 you have
 
Feb 15, 2022
5
1
15
0
Uninstall the GPU drivers and reinstall. There should be a option in the nividia launcher to do a fresh start also make sure you bios is up to date and mobo drivers are installed
I have made sure all my things are good, which they are so this isn't the problem and also reinstalled my GPU drivers and did a clean installation and still stuttering
 
I've recently upgraded my computer by quite the bit and now I'm having troubles??? I don't quite understand how/why.
Old Specs
Motherboard: ROG Crosshair VII
CPU: Ryzen 1700X 8 Core 16 Threads
GPU: MSI 1080ti
RAM: G.Skill DDR4 3200

PSU: Thermaltake 1050W Plat

New Specs
Motherboard: MSI MPG X570
CPU: Ryzen 9 5900X 12 Core 24 Threads
GPU: MSI 3080ti
RAM: G.Skill DDR4 3200

PSU: Thermaltake1050W Plat

so with my old build I never had any latency/lag using my dual screen 4k 60hz screens. It's only now that I upgraded am I getting lag on everything every second for...whatever reason using both monitors. Using just one I'm fine though. also no changed in my screens either.
How old is the psu
 

ASK THE COMMUNITY