Event Error under System

G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

I am receiving the following error under events.

Event Type: Error
Event Source: atapi
Event Category: None
Event ID: 9
Date: 09/13/2005
Time: 12:12:12 PM
User: N/A
Computer: RAS622
Description:
The device, \Device\Ide\IdePort1, did not respond within the timeout period.

For more information, see Help and Support Center at
http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 0f 00 50 00 01 00 a4 00 ..P...¤.
0008: 00 00 00 00 09 00 04 c0 .......À
0010: 00 01 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0030: 00 00 00 00 07 00 00 00 ........
0038: 40 00 00 0e 00 00 00 00 @.......
0040: 00 00 06 12 08 01 00 00 ........
0048: 00 00 00 00 01 00 00 00 ........
0050: 00 00 00 00 b0 15 55 ff ....°.Uÿ
0058: 00 00 00 00 48 ac 76 82 ....H¬v‚
0060: 01 00 00 00 00 00 00 00 ........
0068: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0070: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........

I have posted this b4 and they say it's probably a hardware problem. That
it was a CD hardware problem. When this erro occurs threw out the day I am
not even using the CD drive.
Is there any free hardware software test product I can download and run to
tell me where the problem is. I have tried different things and have been
working on it for over a week.

Thanks
Rick
 

galen

Distinguished
May 24, 2004
1,879
0
19,780
0
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

In news:82AA5C29-47FB-4872-9CDB-B1FDB177E225@microsoft.com,
rick s <ricks@discussions.microsoft.com> had this to say:

My reply is at the bottom of your sent message:

> I am receiving the following error under events.
>
> Event Type: Error
> Event Source: atapi
> Event Category: None
> Event ID: 9
> Date: 09/13/2005
> Time: 12:12:12 PM
> User: N/A
> Computer: RAS622
> Description:
> The device, \Device\Ide\IdePort1, did not respond within the timeout
> period.
>
> For more information, see Help and Support Center at
> http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
> Data:
> 0000: 0f 00 50 00 01 00 a4 00 ..P...¤.
> 0008: 00 00 00 00 09 00 04 c0 .......À
> 0010: 00 01 00 00 00 00 00 00 ........
> 0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0030: 00 00 00 00 07 00 00 00 ........
> 0038: 40 00 00 0e 00 00 00 00 @.......
> 0040: 00 00 06 12 08 01 00 00 ........
> 0048: 00 00 00 00 01 00 00 00 ........
> 0050: 00 00 00 00 b0 15 55 ff ....°.Uÿ
> 0058: 00 00 00 00 48 ac 76 82 ....H¬v‚
> 0060: 01 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0068: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0070: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
>
> I have posted this b4 and they say it's probably a hardware problem.
> That it was a CD hardware problem. When this erro occurs threw out
> the day I am not even using the CD drive.
> Is there any free hardware software test product I can download and
> run to tell me where the problem is. I have tried different things
> and have been working on it for over a week.
>
> Thanks
> Rick


Have you taken a look here:

http://eventid.net/display.asp?eventid=9&eventno=2060&source=atapi&phase=1

There you should find some information about the problem and some possible
solutions. I'd seriously consider double checking the jumper status on the
drives.

Galen
--

"You know that a conjurer gets no credit when once he has explained his
trick; and if I show you too much of my method of working, you will
come to the conclusion that I am a very ordinary individual after all."

Sherlock Holmes
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

Read the third item in the link:
http://snipurl.com/hnh5

--


Hope this helps.

Gerry
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FCA

Using invalid email address

Stourport, Worcs, England
Enquire, plan and execute.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Please tell the newsgroup how any
suggested solution worked for you.

http://dts-l.org/goodpost.htm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


"rick s" <ricks@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:82AA5C29-47FB-4872-9CDB-B1FDB177E225@microsoft.com...
>I am receiving the following error under events.
>
> Event Type: Error
> Event Source: atapi
> Event Category: None
> Event ID: 9
> Date: 09/13/2005
> Time: 12:12:12 PM
> User: N/A
> Computer: RAS622
> Description:
> The device, \Device\Ide\IdePort1, did not respond within the timeout
> period.
>
> For more information, see Help and Support Center at
> http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
> Data:
> 0000: 0f 00 50 00 01 00 a4 00 ..P...¤.
> 0008: 00 00 00 00 09 00 04 c0 .......À
> 0010: 00 01 00 00 00 00 00 00 ........
> 0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0030: 00 00 00 00 07 00 00 00 ........
> 0038: 40 00 00 0e 00 00 00 00 @.......
> 0040: 00 00 06 12 08 01 00 00 ........
> 0048: 00 00 00 00 01 00 00 00 ........
> 0050: 00 00 00 00 b0 15 55 ff ....°.Uÿ
> 0058: 00 00 00 00 48 ac 76 82 ....H¬v‚
> 0060: 01 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0068: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0070: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
>
> I have posted this b4 and they say it's probably a hardware problem.
> That
> it was a CD hardware problem. When this erro occurs threw out the day
> I am
> not even using the CD drive.
> Is there any free hardware software test product I can download and
> run to
> tell me where the problem is. I have tried different things and have
> been
> working on it for over a week.
>
> Thanks
> Rick
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

I have never taken the cover off of the PC. So no jumpers were changed.

"Gerry Cornell" wrote:

> Read the third item in the link:
> http://snipurl.com/hnh5
>
> --
>
>
> Hope this helps.
>
> Gerry
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> FCA
>
> Using invalid email address
>
> Stourport, Worcs, England
> Enquire, plan and execute.
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> Please tell the newsgroup how any
> suggested solution worked for you.
>
> http://dts-l.org/goodpost.htm
>
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>
>
> "rick s" <ricks@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:82AA5C29-47FB-4872-9CDB-B1FDB177E225@microsoft.com...
> >I am receiving the following error under events.
> >
> > Event Type: Error
> > Event Source: atapi
> > Event Category: None
> > Event ID: 9
> > Date: 09/13/2005
> > Time: 12:12:12 PM
> > User: N/A
> > Computer: RAS622
> > Description:
> > The device, \Device\Ide\IdePort1, did not respond within the timeout
> > period.
> >
> > For more information, see Help and Support Center at
> > http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
> > Data:
> > 0000: 0f 00 50 00 01 00 a4 00 ..P...¤.
> > 0008: 00 00 00 00 09 00 04 c0 .......À
> > 0010: 00 01 00 00 00 00 00 00 ........
> > 0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> > 0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> > 0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> > 0030: 00 00 00 00 07 00 00 00 ........
> > 0038: 40 00 00 0e 00 00 00 00 @.......
> > 0040: 00 00 06 12 08 01 00 00 ........
> > 0048: 00 00 00 00 01 00 00 00 ........
> > 0050: 00 00 00 00 b0 15 55 ff ....°.Uÿ
> > 0058: 00 00 00 00 48 ac 76 82 ....H¬v‚
> > 0060: 01 00 00 00 00 00 00 00 ........
> > 0068: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> > 0070: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> >
> > I have posted this b4 and they say it's probably a hardware problem.
> > That
> > it was a CD hardware problem. When this erro occurs threw out the day
> > I am
> > not even using the CD drive.
> > Is there any free hardware software test product I can download and
> > run to
> > tell me where the problem is. I have tried different things and have
> > been
> > working on it for over a week.
> >
> > Thanks
> > Rick
>
>
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)

rick s wrote:
> I have never taken the cover off of the PC. So no jumpers were changed.
>
> "Gerry Cornell" wrote:

If this error message occurs just a few times with each
cold start of the computer, then it is not too unusual.
The timeout setting is an arbitrary one and some devices
do not report quick enough to the polling. Usually OK to
ignore if the device is working normally in all respects.
 

ASK THE COMMUNITY