Aug 9, 2020
2
0
10
0
Hello,

I have recently noticed that I am getting a lower FPS then I believe I should be when I am playing games, I specifically notice it when playing smite.

This is my build:

AMD Ryzen 7 2700 3.2 GHz 8-Core Processor
Corsair H100i PRO 75 CFM Liquid CPU Cooler
MSI B450 TOMAHAWK ATX AM4 Motherboard
Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3000 CL15 Memory
Kingston A400 240 GB 2.5" Solid State Drive
Seagate BarraCuda 4 TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive
Asus GeForce RTX 2070 8 GB STRIX GAMING OC Video Card
Rosewill SPECTRA C100 ATX Mid Tower Case
EVGA SuperNOVA G3 750 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply

Any help or thoughts on it would be appreciated I run the game with maxed out graphic settings. When I first built my PC in November I got a stable 150fps but recently I am getting 100fps sometimes dropping down to 80fps. Again any help or thoughts is appreciated
 

Lutfij

Titan
Moderator
Welcome to the forums, newcomer!

Make sure your motherboard BIOS is on the latest version. Then use DDU to uninstall your GPU drivers and then reinstall the drivers manually, sourcing them from Nvidia's support site. Manually install the drivers in an elevated command, i.e Right click installer>Run as Administrator.
 
Aug 9, 2020
2
0
10
0
Welcome to the forums, newcomer!

Make sure your motherboard BIOS is on the latest version. Then use DDU to uninstall your GPU drivers and then reinstall the drivers manually, sourcing them from Nvidia's support site. Manually install the drivers in an elevated command, i.e Right click installer>Run as Administrator.
Ok so I have done both of these but it appears that the issue is still persisting. Any other thoughts or ideas?
 

ASK THE COMMUNITY