Question Freezes and green stripes during bios startup

Sep 2, 2019
12
0
10
0
Hello,

i have a new build with following components (I dont know what is imporant and what is not, so i just mention them all)

Ryzen 5 3600 + boxed cooler
RX 5600 XT Red DRAGON
16GB Corsair vengeance lpx ddr4 3200 cl16 (turned on a-xmp for having 3200 mhz)
500 watt system power 9 bequiet
msi b450m pro vdh max
Windows 10

I have this build for around 2 or 3 weeks maybe and its working just fine

but sometimes random freezes happen for 2-3 seconds and i cant do anything. afterwards it works just fine aswell but with a graphics bug on my mouse cursor (without any negative effect)

Now i had a freeze which didnt go away so I used the reset button besides the powerbutton on the pc.

However when it booted, during the bios load vertical green stripes appeared like in Matrix xD

However when windows showed up no graphic failure was visible anymore.

I can recreate that bug only when i push the reset button. If i restart the computer normally through windows, those green lines dont appear

What may be the cause of this? I put this in graphics cards now but Im not sure whether my gpu is faulty or not

This is what i meant in a picture:

View: https://imgur.com/W5VlqVs


View: https://imgur.com/a/Uug8lwa
 
Sep 2, 2019
12
0
10
0
Well unluckily my friend had an old gpu (gtx 760) which I borrowed and voila i dont have those graphic failures anymore :/ ... i cant understand how my gpu can be broken after just 2 weeks of light usage , i didnt even use it full power all the time
 
Sep 2, 2019
12
0
10
0
Does someone know or can maybe give an explanation for why those green stripes only occur if I restart my pc manually thru the reset button but they do not happen if i restart my pc thru windows?
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS