Question fresh win 10 install constant bsod and error code 0x8007025d

Jun 5, 2019
12
1
15
0
ust got my new pc:
cpu: intel i5 9400f
gpu: msi rtx 2070
mb: msi H31M PRO-VH
ssd: crucial mx500 sata ssd
psu: corsair vs650

When i try to install win 10 via a usb stick with the media creation tool i get constant bsod (system thread exception not handled and memory_management) and error code 0x8007025d.

i got it to work by putting it into another computer and installing windows by some miracle that i can't remember. but then it wouldnt install any drivers and would throw the same bsod's and errorcodes.

pls help my guys, im desperate at this point.
ask if you need any information.
:)
 

Colif

Titan
Moderator
I would have made a new installer on a new USB and see if it gave same problems

Try running memtest86 on each of your ram sticks, one stick at a time, up to 4 passes. Only error count you want is 0, any higher could be cause of the BSOD. Remove/replace ram sticks with errors.
 
Jun 5, 2019
12
1
15
0
I would have made a new installer on a new USB and see if it gave same problems

Try running memtest86 on each of your ram sticks, one stick at a time, up to 4 passes. Only error count you want is 0, any higher could be cause of the BSOD. Remove/replace ram sticks with errors.
i'll try that and report back :)
 
May 24, 2019
8
1
15
0
I read to reset your BIOS settings back to default helped alot of people on an MS-Support thread. Maybe try it if you've already done some changes to it.
 
Jun 5, 2019
12
1
15
0
Serial numbers don't do anything to stop it installing properly.
USB has an error on it?
Are you using the USB at the back of the computer (usually less likely to have problems)
i have tried all usb port, both front and back. do you know if i should consider it being a corrupt or fried motherboard, ram or ssd? im thinking that there must some connection that isn't being made? :)
 
Jun 5, 2019
12
1
15
0
normally if you get bsod while installing to a PC, its either the USB itself or ram - hence my suggestions.
i just tried another usb stick, and got the system serviceexception bsod. im currently trying with only 1 of the ram sticks, and afterwards imma try with the other :)
 
Jun 5, 2019
12
1
15
0
Have you tried each ram stick individually? See if the blue screen replicates.
i have just tried that and one of the sticks wouldnt post, while the other one is further in the installation than i have ever been. im beginning to think that one of the ram sticks is fricked. :D
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS