Question Front I/O Panel not being recognized

Jul 13, 2021
2
0
10
0
Hi, these are my specs.

AMD Ryzen 3 3200G 3.6 GHz Quad-Core Processor
ASRock B450M Pro4-F Micro ATX AM4 Motherboard
Crucial Ballistix 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3600 CL16 Memory
Western Digital Blue SN550 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive
Cooler Master MasterBox NR400 (w/ODD) MicroATX Mid Tower Case
EVGA BR 500 W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply

So right now the front audio port is not being recognized, I'm not sure if it's the motherboard or the case but I'm leaning towards the motherboard. I already went onto the site and downloaded all the Realtek audio stuff, and before I could actually select the headphones in the bottom right corner in sound. But after updating all the audio there are only speakers available even when everything is plugged in. And I'm quite sure that I've plugged everything in properly, I already checked the manual and the front panel audio header is in the correct place as well.

Any help or insight will be appreciated!
 
Jul 13, 2021
2
0
10
0
What doesn't work for your front panel?
Basically, the front audio port isn't being recognized, I had already updated all the drivers and everything and it still isn't being recognized. The USB ports are ok though, it's just that the headphones won't work when connected.
 

lvt

Respectable
Apr 19, 2021
1,816
304
1,840
77
Basically, the front audio port isn't being recognized, I had already updated all the drivers and everything and it still isn't being recognized. The USB ports are ok though, it's just that the headphones won't work when connected.
Do you see in the Bios an option saying "Enable front HD audio"?
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS