FX-8350 Low Usage

samilibo2

Prominent
Apr 17, 2017
2
0
510
0
Hello, my specs are:
CPU: AMD FX-8350
GPU: Nvidia GTX 960
SSD: Kingston V300 120GB
HDD: Toshiba DT01ACA050 500GB
RAM: Kingston 1333 mhz C10 2x4GB
MBD: MSI 970 GAMING (MS-7693)
OS: Windows 10 Pro 64 bit
PSU: Xigmatek XCP-A600 600w
I have some problems with my system. I get low performance on everything, like games, benchmarks. CPU usage never gets above %40-50. When i check HWmontitor it shows some cores works at 4100mhz while others are working at 1400mhz. This changes consistently. And it shows CPU uses around 40 W. Another problem is my system temperature. System shows my CPU temperature as 80 C immideatly after i start my pc while mobo temperature is 35 C. Sorry for my English and thank you for your answers.
 

Ditt44

Honorable
Mar 30, 2012
272
0
10,960
86
Initial thoughts are that this is a heat issue...and you said that :) When is the last time your removed your CPU cooler and reapplied thermal paste, if ever? That is one thing to consider. Next, is your CPU cooler functioning properly, are the fins clean? Start at the CPU cooler and thermal paste.

 

samilibo2

Prominent
Apr 17, 2017
2
0
510
0


Hello, but it shows CPU temperature as 80 degrees immideatly after starting my pc and while mobo temperature is 35 degrees. Since i'm not living at Sahara Desert. :). And yes, just changed my mobo to this MSI 970, so thermal paste is changed and fan is clear. Thank you for your answer !
 

Similar threads


ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS