Game Theatre XP: Blue Screen of Death on Install

Synpax

Distinguished
Mar 2, 2001
14
0
18,510
0
Problem with installing drivers for my Herculese GameTheatre XP.

Hi,

I have been having trouble installing the drivers. Currently, the card is in my machine and the device is connected. I have tried installing the drivers that I downloaded from the website and found on the disk.

When the operating system recognizes the Hercules WMD device at startup and attempts to install the drivers, I get a blue screen of death around the time the installer says it is installing the “Audio3d” driver.

The blue screen of death displays the following technical information.

“STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0xF1F67DSE, 0xF288E6C8, 0xF288E3C8)

cwcsspud.sys – Address F1F667D5E base at F1F61000 Datestamp 3C5EDE45.”

Here are the stats on my system. In the meantime, I have been using the onboard sound (that stinks because when I have the speakers turned up it seems to pick up interference from what the computer is doing – IE – I move my mouse I hear a faint buzz).

Operating System: Windows XP, updated with the latest patches
CPU: AMD Athlon XP 1800+
Motherboard: Soltek SL-75DRV2 (Via KT266a chipset)
Memory: 512 PC2100 (Micron)
Harddrive: Maxtor 7200 rpm 80 gig
Video: Geforce3 Deluxe
Powersupply: 400 watts

Everything else on this machine works fine. I am pretty clueless about why I would be getting a blue screen of death and not be able to INSTALL the drivers for this card.

Please tell me what is going wrong. Thanks for your help.
 

dade305

Distinguished
Mar 23, 2002
12
0
18,510
0
This solution should assist you.
Currently running Win98 SE with GTXP (v4.10).

* Delete drivers from Add/Remove Programs.
* Don't Reboot!
* Remove sound card from Device Manager.
* Shut down system.
* Remove sound card from computer.
* Power Up.
* Install drivers only.
* Shut down system.
* Install sound card and connect cable to breakout box.
* Power Up.

(Windows should now recognize GTXP and install drivers automatically.)

-- This install method has allows worked for me whenever I do a fresh install of Windows --
 

Similar threads