Question Glitched startup screen with Zotac 3080 Ti ?

Oct 15, 2021
1
0
10
0
Hello,

I recently upgraded from a GTX 1080 to an RTX 3080ti. When I boot, instead of seeing MSI's MPG logo before it goes into Windows (like I did when I had the GTX 1080 installed) I get a glitched image of noisy white bars, looking similar to a negative of a sideways barcode if zoomed all the way in.

When I first installed the 3080ti, the barcode image wouldn't go away at all, and if I booted into the BIOS it would show a different scrambled image all together. If I pressed up & down on the arrow keys I would see movement in the scrambled image relative to my key presses. I removed the 3080ti and put the GTX 1080 back in and it worked fine. From there I updated the BIOS and when I reinstalled the 3080ti I would see the glitched image in replacement of the MPG logo, but I would then boot into Windows fine.

I don't seem to have any other issues besides that initial glitched image. All my games run as well as expected. If this is the only problem I have then I can live with it, but I'm concerned that it's a deeper issue that's worthy of me returning the card.
Thanks in advance!

GPU: ZOTAC ZT-A30810J-10P Trinity OC GeForce RTX 3080 Ti, no overclock
CPU: Intel Core i7 10700k, no overclock
Motherboard: MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI (MS-7C79) , (BIOS Version/Date 1.90, 9/30/2021 )
RAM: Corsair Vengeance 32GB (4x8GB) DDR4 3000MHz, XMP enabled
PSU: Corsair RM 850x, 850W
Operating System & Version: Windows 10 Home build 19043 64bit
GPU Drivers: 496.13, not clean install
 

ASK THE COMMUNITY