Gtx 1060 3gb isn't detected.

May 9, 2018
18
0
10
0
My gtx 1060 isn't detected anywhere. I don't find geforce experience, nvidia control panel and device manager. I've had this pc one month and today i the only thing i did was to update the drivers and clean the pc with ccleaner.

Help please?
 

DSzymborski

Illustrious
Moderator
Is this suddenly or has it ever been detected? And all the specs, including the exact power supply, please. The more you tell us about your components and the circumstances leading up to this problem, the more help people can provide you. Remember, we're not physically at your PC, so we're flying blind and only know your situation from what you tell us.
 
May 9, 2018
18
0
10
0

This suddenly happend after i did those things, during the cleaning process i checked to clean my old windows files (there was a new update), Just saying so i don't leave something out, but about a week ago my gpu usage lowered so i figured it was to much voltage for the psu to carry so i removed a 2tb hdd, but anyway here is my specs,

PSU: Cooler Master MasterWatt Lite 500W
MOTHERBOARD: MSI LGA1151 Z370 SLI PLUS
RAM: Crucial DDR4 2400MHz 8GB KIT
CPU: i3-8100
GPU: Gainward GeForce GTX1060 3GB PCI-E
SSD: Kingston SSDNow UV400 120GB
Fans: akasa Vegas X7 RGB LED, 120mm
and
fractial design dynamic gp-12
 
May 9, 2018
18
0
10
0


I downloaded the latest one, but now when i go to the site to see the latest drivers it doesn't show up like before, has it something to do with the graphics card not appearing


 

rgd1101

Titan
Moderator
MERGED QUESTION
Question from davidipek : "Gtx 1060 3gb isn't detected."





check the power cable. did you plug the monitor back to the gpu after you unplug the hdd?
got another psu to test?
 


if you use the auto detect instead of manually searching for it then it is possible. if the problem is hardware related the driver installer would error out if it can't find your GPU even with no drivers installed



 
May 9, 2018
18
0
10
0
MERGED QUESTION
Question from davidipek : "1060 3gb low usage in games"

My 1060 3gb goes from 10% to only a few times a 100 percent. This was suddenly and didn't happen right of when i built the pc.

My specs: PSU: Cooler Master MasterWatt Lite 500W
MOTHERBOARD: MSI LGA1151 Z370 SLI PLUS
RAM: Crucial DDR4 2400MHz 8GB KIT
CPU: i3-8100
GPU: Gainward GeForce GTX1060 3GB PCI-E
SSD: Kingston SSDNow UV400 120GB
Fans: akasa Vegas X7 RGB LED, 120mm
and
fractial design dynamic gp-12
 
May 9, 2018
18
0
10
0
MERGED QUESTION
Question from davidipek : "low gpu usage"

My 1060 3gb goes from 10% to only a few times a 100 percent. This was suddenly and didn't happen right of when i built the pc.

My specs: PSU: Cooler Master MasterWatt Lite 500W
MOTHERBOARD: MSI LGA1151 Z370 SLI PLUS
RAM: Crucial DDR4 2400MHz 8GB KIT
CPU: i3-8100
GPU: Gainward GeForce GTX1060 3GB PCI-E
SSD: Kingston SSDNow UV400 120GB
Fans: akasa Vegas X7 RGB LED, 120mm
and
fractial design dynamic gp-12
 

Similar threads


ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS