Question GTX 1660 Ti connected but No Output

Jun 7, 2019
5
0
10
0
I bought a New Graphics Card Gigabyte GTX 1660 Ti to upgrade my build but unfortunately when i connected the Grfx Card and tried to boot up my machine, it showed No signal.

Basically my Monitor is pretty Old so I am using HDMI to VGA convertor ( as my monitor is having only VGA port ). Can anyone tell me the solution..?
 
Jun 7, 2019
5
0
10
0
full system spec? include make and model of the psu
My system Specs are -
Mobo - Z270x Ultra Gaming
i5 7600k processor
8 GB DDR4 Ram
Corsair VS 650 PSU
Cooler master Liquid Cooler for Processor
Monitor - AOC ( probably an old VGA monitor )
Graphic Card - Gigabyte 1660 Ti 6 GB
 
Jun 7, 2019
5
0
10
0
+1^
But I suspect the digital to analog converter is the issue. Which one are you using?
The Digital to Analog convertor i am using is a pretty cheap one.
But when i connect HDMi to VGA convertor to my Motherboard, my monitor picks up the display...
Now when i am connecting the same to graphic card, monitor fails to pick up the display...
 
Jun 7, 2019
5
0
10
0
I suppose the next thing to do is verify that you didn't get a bad card. Any way you can test it on a modern digital monitor? Or try it in a friend's machine?
I have replaced the Graphic Card from the shop but still the same issue. Previously my monitor was able to pick up display when i was using Gigabyte1060 DDR5 Graphic Card. Now after upgrading to 1660 Ti DDR6, it is failing to pick up display.
 
Jun 7, 2019
5
0
10
0
Not sure if it an active or not. But it worked with GTX1060 so i presume it should also work with GTX 1660 Ti. But my monitor is pretty old VGA monitor AOC 1619SW
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS