[SOLVED] GTX 760 Restarts my PC

POSEIDON98

Commendable
Nov 19, 2016
10
0
1,510
0
Hello Everyone :3

First off, this is my setup

MB: GA-78LMT-S2P
RAM: 2x4GB 1333mhz ddr3
CPU: FX6100 @stock "with cores 5 and 6 disabled"
PSU: Corsair VS 450 watts
HDD: Seagate 1TB

I was using a GTX1050 a few months back but had to sell it and was using an old HD6670 during that time, I Got an "EVGA GTX760 SC" from a friend today and installed the latest 419.67 drivers
but whenever I try something with a 100% load, I keep restarting about a minute or two in, the card was tested on my friend's PC and it was working fine
I know it requires 500watts on EVGA's website, but everyone told me 400 or 450 watts should be more than enough
and if my approximations are accurate I can't be using more than 320~350 watts
 
During full stress it would be using 280W~ (you would need 23A~ only for GPU).
But there is an issues, which brand of the VS is in the question?(Grey, green, orange?)
Also sometimes some PSU's cannot produce 100% of its power, like my VS550 orange would do max 500W.
 

POSEIDON98

Commendable
Nov 19, 2016
10
0
1,510
0
During full stress it would be using 280W~ (you would need 23A~ only for GPU).
But there is an issues, which brand of the VS is in the question?(Grey, green, orange?)
Also sometimes some PSU's cannot produce 100% of its power, like my VS550 orange would do max 500W.
The card alone would use 280W! or do you mean the entire setup?
The VS is Orange though!
I know that, and it says on the package 85% that would still mean around 380W?
 

POSEIDON98

Commendable
Nov 19, 2016
10
0
1,510
0
If it shuts off at full load, that would be first indicator, since it works fine in another build.
Sorry I tucked up a bit , meant 170W~ , read wrong...
And orange is the worst of all VS series.
I would suggest new PSU tho.
I tried another 550W from a friend and it did work, thank you
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS