Question have ssd as OS, installed new hdd then display is just blank but monitor led is on need help

Jun 18, 2020
13
0
10
0
blank display, fans are working, keyboard and mouse are lighting what's preventing me from booting? then i tried removing hdd so i can boot then i checked the bios 1st boot is hdd but i saw an option im not familliar with which is CSM parameters there's legacy and uefi stuff maybe this is the case?
 

dimtodim

Respectable
Sep 4, 2018
663
64
1,990
14
blank display, fans are working, keyboard and mouse are lighting what's preventing me from booting? then i tried removing hdd so i can boot then i checked the bios 1st boot is hdd but i saw an option im not familliar with which is CSM parameters there's legacy and uefi stuff maybe this is the case?
yesu must change in bios uefi for boot windows
 
Jun 18, 2020
13
0
10
0
yesu must change in bios uefi for boot windows
i forgot to say that I already have my boot mode select to UEFI what I was talking abt was this csm parameter in this there these options

Launch CSM - Enabled
Boot Option Filter - Legacy Only
Launch PXE OpROM policy - Do Not Launch
Launch Storage OpROM policy - Legacy Only
Launch Video OpROM policy - Legacy Only

Other PCI device ROM priority - Legacy OpROM
 

dimtodim

Respectable
Sep 4, 2018
663
64
1,990
14
i forgot to say that I already have my boot mode select to UEFI what I was talking abt was this csm parameter in this there these options

Launch CSM - Enabled
Boot Option Filter - Legacy Only
Launch PXE OpROM policy - Do Not Launch
Launch Storage OpROM policy - Legacy Only
Launch Video OpROM policy - Legacy Only

Other PCI device ROM priority - Legacy OpROM
ok if u do all something else is wrong
 

dimtodim

Respectable
Sep 4, 2018
663
64
1,990
14
what could it be? I havent changed anything at all but I think I should change something in this csm but I dont know what to change
try find this also secure boot enable...and what u have in this menu Boot Option Filter - Legacy Only
go in advanced / pch storage configuration / sata mode selection select ahci
 
Jun 18, 2020
13
0
10
0
try find this also secure boot enable...and what u have in this menu Boot Option Filter - Legacy Only
go in advanced / pch storage configuration / sata mode selection select ahci
in the filter option there is UEFI only, Legacy and UEFI and also the legacy only, my sata configuration is already set to ahci in the first place
 
Jun 18, 2020
13
0
10
0
i am not sure way not boot windows...put ssd on first place in boot menu if u dont do that
what port u use for monitor
my ssd is in first boot and my port is dvi but i dont think that's the problem because I can boot just ok without the new hdd
 
Jun 18, 2020
13
0
10
0
i am not sure way not boot windows...put ssd on first place in boot menu if u dont do that
what port u use for monitor
oh i got it to work already surprisingly i reconnected sata cables twice and it worked I dont know how cause I also did this reconnect thing earlier, but im kinda guessing it fixed itself when I first got into bios because there was this new boot option settings the CSM thing and I think getting into bios triggered that csm and made my hdd worked i guess?? haha but thanks for the help man!
 

dimtodim

Respectable
Sep 4, 2018
663
64
1,990
14
i am not sure way not boot windows...put ssd on first place in boot menu if u dont do that
oh i got it to work already surprisingly i reconnected sata cables twice and it worked I dont know how cause I also did this reconnect thing earlier, but im kinda guessing it fixed itself when I first got into bios because there was this new boot option settings the CSM thing and I think getting into bios triggered that csm and made my hdd worked i guess?? haha but thanks for the help man!
no problem
 

ASK THE COMMUNITY