Question [HELP] Blue Screens after building a new system

Nov 30, 2020
2
0
10
0
CPU: Ryzen 5 3600 with wraith CPU cooler
GPU: EVGA 3070 ftw3 ultra
Motherboard: MSI B450 A-Pro Max
PSU: Corsair TX 650M 80 Plus Gold (650 Watts)
Storage: Kingston A2000 SSD 1TB
Memory: 2x8GB Corsair Vengeance RGB Pro RAM DDR4 (3200MHz)

Case: Phanteks Eclipse P360x
Case Fans: 4xDEEPCOOL RF120W Fans + 1xPhanteks Black Case Fan

Hello all,
I am writing this post because after only a week of building my new PC, I have noticed 2 blue screens. I was hoping to get some help from you guys on what potential problems may be or how to fix this from happening again. Allow me to explain the situation:

The first blue screen occurred on the first day after intense use and I assumed it was due to the temperatures being too high (I think over 85 degrees Celsius). The following day I purchased 4 deepcool rf120W fans and after installing them I noticed a great decrease in the temperatures (usually never above 75-80 degrees Celsius under intense use). However, today (1 week after building it) I turned on my PC and went to the washroom and came back to a blue screen. My PC is plugged into the outlet in my wall with just a power bar connected in the same outlet.

Thank you for your time and I am looking forward to hearing your guy's thoughts!

Cheers.
 
Nov 30, 2020
2
0
10
0
Did the blue screens yield any messages ?

Did you install windows from scratch or did you re-use a windows installation from a previous computer ?
I do not remember the exact error. It was also a scratch install.
Thank you for your response.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS