[SOLVED] Help with this Ryzen 3200g black screen

Oday_Abuturk

Reputable
Aug 20, 2016
35
0
4,540
1
Please watch the language
Hello guys I'm sure my problem is software wise but I though they moved on sinces ages on that

Since I know everything but what is going on

Yeah today bought and built
3200g
B450 Gigabyte
32G

Everything is working fine but whenever I install the ryzen 3 drivers the screen go out and that's it untill I uninstall the driver from the safe mode. Everything work again


Tried the first drivers and the latest drivers with no luck and i hate Ryzen right now without even trying it's performance.

I regret selling my 7th gen intel now and I knew why ryzen are cheap


Big L
 
Last edited:

Nemesia

Respectable
Nov 6, 2019
2,479
472
1,890
91
I'm sorry but Ryzen are not bad CPU. You obviously have an issue somewhere. I built over 20 AMD ryzen last month and not one had an issue.

What Ryzen 3 drivers are you trying to install? The one on AMD's website? That's where you have to get it. B450 Chipset drivers from AMD's website and the same for the Integrated Graphics drivers.

You install the chipset first - https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450

This one next - https://www.amd.com/en/support/apu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-3-desktop-processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-1

What is your BIOS version?

What version of Windows 10 are you on? 1909?

Did you do all your windows update?

PSU brand and model?
 
Reactions: Oday_Abuturk

Nemesia

Respectable
Nov 6, 2019
2,479
472
1,890
91
I'm sorry but Ryzen are not bad CPU. You obviously have an issue somewhere. I built over 20 AMD ryzen last month and not one had an issue.

What Ryzen 3 drivers are you trying to install? The one on AMD's website? That's where you have to get it. B450 Chipset drivers from AMD's website and the same for the Integrated Graphics drivers.

You install the chipset first - https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450

This one next - https://www.amd.com/en/support/apu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-3-desktop-processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-1

What is your BIOS version?

What version of Windows 10 are you on? 1909?

Did you do all your windows update?

PSU brand and model?
 
Reactions: Oday_Abuturk

Oday_Abuturk

Reputable
Aug 20, 2016
35
0
4,540
1
I'm sorry but Ryzen are not bad CPU. You obviously have an issue somewhere. I built over 20 AMD ryzen last month and not one had an issue.

What Ryzen 3 drivers are you trying to install? The one on AMD's website? That's where you have to get it. B450 Chipset drivers from AMD's website and the same for the Integrated Graphics drivers.

You install the chipset first - https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450

This one next - https://www.amd.com/en/support/apu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-3-desktop-processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-1

What is your BIOS version?

What version of Windows 10 are you on? 1909?

Did you do all your windows update?

PSU brand and model?
Hello, well in fact I know its not bad and its getting really better against Intel. But you can say I was pissed for what happened to me

I installed the latest drivers from AMD website of course

anyway the problem got solved and I don't know why but the HDMI was the problem even thou it was just working 100% perfect just hours ago before building the new rig.
 

Nemesia

Respectable
Nov 6, 2019
2,479
472
1,890
91
Hello, well in fact I know its not bad and its getting really better against Intel. But you can say I was pissed for what happened to me

I installed the latest drivers from AMD website of course

anyway the problem got solved and I don't know why but the HDMI was the problem even thou it was just working 100% perfect just hours ago before building the new rig.
I'm happy it was just a cable in the end :) It can happen and it's always good when it's only a cable. So it's now working and it doesn't give you a black screen anymore?
 

Oday_Abuturk

Reputable
Aug 20, 2016
35
0
4,540
1
I'm happy it was just a cable in the end :) It can happen and it's always good when it's only a cable. So it's now working and it doesn't give you a black screen anymore?
Yeah Working like a Charm <3 .
I though it was software wise issue, because I was sure that everything else is working 100% , All what I did was getting a B450 and the 3200g on all of my previous components that were working just hours before on my Intel.
 

Nemesia

Respectable
Nov 6, 2019
2,479
472
1,890
91
Yeah Working like a Charm <3 .
I though it was software wise issue, because I was sure that everything else is working 100% , All what I did was getting a B450 and the 3200g on all of my previous components that were working just hours before on my Intel.
Probably moved the cable one last time before something inside broke. Well have fun! :D
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS